vrijdag 5 september 2014

Schuttevaer gaat er tegenaan dit jaar!

Ieder jaar houden we op onze dBos-scholen middels een vragenlijst voor leerlingen, docenten én leesconsulenten bij wat het leesgedrag van de school is. Dit is de jaarlijkse monitor. Hierbij worden ook uitleencijfers van de bibliotheek gebruikt voor een nóg beter inzicht.

Uit de monitor van vorig jaar is gebleken dat op één van mijn scholen in Hansweert de kinderen heel veel lezen - groep 5/6 had tijdens het project kilometerlezen een driedubbele wereldreis aan leeskilometers gemaakt -. Maar gek genoeg was dit niet terug te vinden in de cijfers van de bibliotheek. Er zijn zelfs een aantal nulleners ontdekt!
Zijn ze dan toch te lui om naar de bieb te gaan? Of heb ik ze vorig jaar teveel verwend met geweldige boeken in de klas? Of was er toch teveel onduidelijkheid op Hansweert over het wel/niet sluiten van de bieb? Hoe dan ook... we gaan er wat aan doen!

We starten dit jaar iedere vrijdagochtend met de kleuters/papa's, mama's/broertjes, zusjes in de bibliotheek. Daar mogen we allemaal een boekje uitzoeken voor thuis en daarna draai ik mijn geplande les in de bieb. Ouders zijn welkom om te blijven, wie weet kunnen ze wat voorleestips op doen.

Ook bij de hogere groepen gaan we aan de slag, want lezen is een feest! En feesten... dat kan overal! Zeker met de Kinderboekenweek voor de deur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten