vrijdag 29 augustus 2014

Einde-vakantie-dag-zomer-hallo-schooljaar

Het nieuwe schooljaar is begonnen! En hoe. Het luidde zichzelf afgelopen zondagavond al in. Er was een lichte spanning in mijn buik, een hoop enthousiasme in mijn hoofd, maar ook een onrust in mijn benen. Vaag bekroop me de gedachte dat dit een bekend gevoel was. Jaren heb ik dit gevoel ook gehad, na eindeloze zomers vol zon, strand en uitstapjes. De zin om weer aan de slag te gaan, de spanning om nieuwe dingen te leren in een nieuwe groep en het enthousiasme om iedereen weer te zien op school. Het was even geleden dat ik dit gevoel gehad had en daarom herkende ik het pas na grondige analyse. Het einde-vakantie-dag-zomer-hallo-schooljaar-gevoel!

De zomer ligt nog vers in het geheugen, maar ook de studieweken die vlak voor de zomervakantie plaatsvonden zijn niet vergeten geraakt. Twee weken lang hebben alle leesconsulenten hard gewerkt aan programma’s voor het nieuwe schooljaar. Het thema 'Feest' van de Kinderboekenweek is uitgewerkt in een lesprogramma voor alle groepen van het basisonderwijs, maar ook schrijvers en boeken-series stonden tijdens de studieweken centraal. Speciale aandacht was er voor de lessen rondom mediawijsheid. Het voortgezet onderwijs zal dit schooljaar ook niet vergeten worden, een aantal bewezen lessen zijn aangescherpt, zodat deze dit schooljaar weer ingezet kunnen worden.

Voor mijzelf staan er vier nieuwe scholen en drie nieuwe naschoolse activiteiten op het programma. Een leuke uitdaging voor het komende schooljaar, waarin leesplezier uiteraard centraal zal staan. Maar ook zal ik aan de slag gaan met de nieuwste apps op de Ipad en zullen een aantal kinderen volwaardig lid worden van een echt persbureau. Als ik terugdenk aan mijn basisschooltijd, dan weet ik zeker dat ik maar wat graag mee had willen doen aan al deze activiteiten.

Dit jaar ervaar ik het einde-vakantie-dag-zomer-hallo-schooljaar-gevoel niet als leerling in de klas, maar als biebjuf voor de klas. Mooier kan het schooljaar niet beginnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten