maandag 15 september 2014

Boekenfeest

Nog maar een paar weken en dan is het alweer zover. Kinderboekenweek! En dit jaar is dat een extra groot feest want we vieren al voor de zestigste keer dit grote kinderboekenfeest.
Het thema van dit jaar is dan ook niet voor niets Feest! In heel veel kinderboeken wordt feest gevierd, op allerlei manieren. Van slaapfeestjes tot trouwfeesten, van 1 april tot dierendag. In mijn lessen op de scholen ben ik dan ook vorige week al begonnen met het thema feest.en daar ga ik mee door tot aan de herfstvakantie? Beer Dorus viert een verjaardagsfeest in Hiep hiep hoera en gaat naar een slaapfeestje van Konijn in Het grote slaapfeest. Dat dit allemaal net iets minder soepel verloopt dan Dorus zou willen spreekt vanzelf. Een andere beer wil een groot feestmaal geven maar zijn voorraadkast is leeg, gelukkig noemen zijn vriendjes allemaal wat te eten mee. De leerlingen van groep 1 t/m 4 genieten met volle teugen van deze leuke verhalen. Er valt van alles te ontdekken op de mooie platen in de boeken.
De leerlingen van de bovenbouw maken iedere week kennis met een ander feest. Vorige week het verjaardagsfeest van Tom Groot en juf Marja (uit Floor regelt een feestje), deze week wordt meester Jaap op 1 april in de maling genomen door zijn groep.
En wist je dat Sint Juttemis op 17 augustus valt? Groep 5,6,7 en 8 van Ter Tolne, de Oosterscheldeschool, de Jenaplanschool met de Bijbel, de Eendracht en de Anthoniusschool nu in ieder geval wel.
Het is weer genieten om al die leuke boeken te mogen promoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten