vrijdag 19 september 2014

Griffels en penselen!

Vorige week vrijdag was het erg gezellig in de trein naar Amsterdam. Samen met de andere leesconsulenten gingen we op pad naar NEMO en naar de prachtige openbare bibliotheek van Amsterdam voor een boeiende lezing van Aiden Chambers. Hij weet als geen ander hoe je met kinderen over boeken praat. Belangrijk is dat je de kinderen open vragen stelt en geen woorden in de mond legt. En, als je kinderen aan het lezen wil krijgen, moet je de boeken kennen!
Mijn collega's en ik lezen gelukkig veel jeugdboeken en de dochter van collega Wim wil vaak ook 'testlezen'. Zo hebben we ook de genomineerde griffel -en penseelboeken gelezen die wij volgende week in onze lessen op school bespreken. Meestal zijn dit niet de boeken waar kinderen snel naar pakken, reden te meer om ze in de klas te bespreken. Er zitten een aantal prachtige boeken bij.

Mijn favoriet voor het gouden penseel is 'Coco en het kleine zwarte jurkje'. Lastiger vind ik om de gouden griffel te voorspellen, ik vind er zeker 3 goede bij zitten. 30 september zullen we weten wie de gouden griffel wint!
 


Een dag later start de kinderboekenweek, op 1 oktober, thema Feest! Ik heb mezelf alvast feestelijk versierd, dat kunnen jullie ook doen op: http://www.kinderboekenweek.nl/versier-jezelf-app/index.html#

Wat zou het leuk zijn als scholen, bibliotheken en leespunten versierd worden met deze posters!Geen opmerkingen:

Een reactie posten