donderdag 30 mei 2013

Blog van stagiaires HZ, Eerste hulp bij voorlezen

Wij zijn Vivian, Erwin, Soraya, Marloes, Jessica, Deniece en Inge. Als enthousiaste studenten van de opleiding pedagogiek, hebben wij de afgelopen weken stage gelopen bij Bibliotheek Oosterschelde. Tijdens deze stage hebben wij een project opgezet dat het voorlezen van ouders aan hun kinderen stimuleert. Dit idee kwam naar voren tijdens een brainstormsessie met Saskia den Otter. Wij hebben een boekje ontwikkeld voor ouders, dat hulp biedt tijdens het voorlezen. De doelgroep is ouders met kinderen in de leeftijd van anderhalf tot vier jaar. Het boekje is ingedeeld in verschillende thema’s en leeftijdscategorie├źn. In het boekje worden allerlei voorlees- en boekentips gegeven.
De thema’s die in ons boekje aan bod komen zijn: leergierig, nieuwsgierig, actief, bescheiden en informatief. Zo kunnen ouders zichzelf en hun kind herkennen en de bijbehorende tips toepassen tijdens het voorlezen. Dit is voor ouders een goed hulpmiddel bij het voorlezen en heeft een positieve uitwerking op kinderen in hun taal-, spraak- en sociale ontwikkeling. Met ons boekje hebben wij geprobeerd een overbrugging te maken tussen BoekStart en de basisschool. 

Wij hebben tijdens dit project een prettige samenwerking gehad met Saskia den Otter, die als stagebegeleider en klankbord diende en altijd klaar stond om vragen te beantwoorden. Door de grote verscheidenheid aan boeken die er in de bibliotheek te vinden zijn,  was het erg makkelijk om boeken te vinden voor het project. 
Het was voor ons een nieuwe ervaring om stage te lopen in de bibliotheek. Deze stage was zeer leerzaam, verantwoordelijk en uitdagend, omdat we een eigen project mochten opzetten. Wij willen de Bibliotheek Oosterschelde bedanken voor deze kans en medewerking tijdens dit project.

Note: Zodra het boekje helemaal af is zal het op onze website gepubliceerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten