dinsdag 28 mei 2013

Spijt! de voorpremiere in Vlissingen

Het boek van Carry Slee Spijt! is verfilmd en bij deze film is ook een lespakket ontwikkeld. De film gaat officieel pas op 21 juni in premiere. Bij de bestelling van het lespakket kon je je ook opgeven voor de voorpremiere van de film. Via mail kregen we te horen dat we op maandag 27 mei de film alvast mochten bekijken in de bioscoop in Vlissingen.

Een mooie, heftige en confronterende film. Helaas is het onderwerp pesten nog steeds actueel. In de film wordt de rol van de meeloper vooral belicht. Jochem is het mikpunt van getreiter. David doet niet mee aan het gepest maar durft er ook niet echt tegen in te gaan. De rol die we allemaal wel kennen en ons helemaal in kunnen leven hoe David zich voelt. De film is goed voor kinderen van groep 8, pubers, ouders maar ook voor leerkrachten/docenten. De rol van de docent komt niet helemaal goed uit in deze film vind ik persoonlijk maar zet je wel aan het denken. Kunnen de leerlingen bij je terecht en wanneer grijp je in. Je moet als ouder of leerkracht voor mijn gevoel echt extra antennes hebben hiervoor en elk signaal serieus nemen want natuurlijk gebeurt het pesten vaak niet in jouw zichtveld. Na de film moest iedereen in de zaal het verhaal even verwerken en het viel me op dat iedereen ook bleef zitten. Niet in de laatste plaats om de tranen weg te vegen en de doorgelopen mascara te fatsoeneren.

Door deze voorpremiere zijn de leesconsulenten geïnspireerd en het lespakket zal zeker bij de bibliotheek op school ingezet gaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten