dinsdag 4 juni 2013

Wie wordt De Nationale Voorleeskampioen 2013?


Nationale Voorleeskampioen Mees van Santen. Vera Driedijk staat links van hem in het rode t-shirt.

Finale Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

Vera Driedijk uit groep 8 van de Jan van Schengenschool in Heinkenszand was de Provinciale winnaar die op 29 mei om de Nationale titel mocht gaan strijden in het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.
In de bus heerste een opperbeste sfeer, het Voorleeslied werd opgezet en iedereen zong en swingde mee. Het lied kun je vinden op: http://www.kunstvanlezen.nl/?page_id=4101&newsItemId=167

De bus zat vol met kinderen uit groep 8, leerkrachten, ikzelf en natuurlijk familie van Vera. Ze hielden via Whatsapp contact met haar, want zij was al in Utrecht gearriveerd. In Vredenburg aangekomen, mochten we de zaal in, wij zaten in het rode vak en kregen rode t-shirts. Vera zou als zevende lezen. De presentator Ewout Genemans en de coverband LollyPop zorgden voor een gezellige sfeer.  De jury bestond uit schrijver
 Jacques Vriens, gouden griffel winnaar Bibi Dumon Tak, Taartenkunstenaar Siemon de Jong en uit de bibliotheekwereld Truuske Sanders. Het spektakel kon beginnen toen de honderden kinderen en fans in de zaal zaten. De voorlezers werden aangemoedigd met daverend applaus en yells.
Vera las duidelijk en rustig voor, bracht de nodige spanning in het stukje en zat relax op de voorleesstoel. Ook gaf de jury aan dat ze een prettige voorleesstem had.

Nadat alle voorleeskampioenen hadden voorgelezen, volgde het onderdeel onvoorbereid voorlezen uit het boek 'Mijn bijzonder rare week met Tess' van schrijfster Anna Woltz. Ook dat deed Vera heel goed, ze kwam kalm en heel natuurlijk over.

Iedereen keek vol verwachting uit naar de uitslag. Prinses Laurentien kwam hiervoor op het podium en mocht samen met de jury en de Voorleeskampioen van vorig jaar de nummers 3,2 en 1 bekend maken. Nationale Voorleeskampioen 2013 is Mees van Santen uit de provincie Overijssel geworden.
Hij las een grappig fragment voor uit het boek 'Juffrouw Pots' van Tosca Menten.
Ook de fans van Vera vonden Mees erg goed, maar we hadden Vera stiekem toch wel in de top 3 verwacht :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten