woensdag 14 januari 2015

Brrrrr... winter!

Het nieuwe jaar is koud begonnen. Althans in de onderbouwklassen van verschillende basisscholen in de Oosterschelderegio, want buiten laat de echte winterkou nog een beetje op zich wachten. Het project 'Winter' is een van de vele projecten die de leesconsulenten tijdens de studieweken voor de vakantie ontwikkeld hebben. Natuurlijk zit er weer volop diversiteit in het project en maken de kinderen kennis met de leukste winterboeken uit de bibliotheek.
Ook voor de middenbouw zijn er weer leuke programma's gestart. Zo komen de kinderen uit groep 5, groep 6 en groep 5/6 van basisscholen de Hoeksteen in Wemeldinge en de Samuëlschool in Kerkwerve alles te weten over Roald Dahl, de figuren uit de boeken en tekenaar Quentin Blake. Door leuke verwerkingsopdrachten, werken met de iPads en het voorlezen van de leukste verhalen wordt iedereen enthousiast gemaakt om een boek van deze beroemde schrijver te lezen.
In groep 7 en 8 gaan we op reis naar een stad van wereldformaat: New York. Een bovenbouwproject dat alle facetten van deze veelzijdige stad belicht. Uiteraard worden alle lessen over New York ondersteund door leesboeken en informatieboeken over deze bruisende stad. Ook al ben je er zelf nog nooit geweest, dit project tovert de stad tot leven.
Genoeg leuke projecten dus om deze winter door te komen. De eerste lessen van alle projecten zijn inmiddels achter de rug en alle leerlingen zijn erg enthousiast. Dat de projecten ook buiten mijn lessen in de klassen doorwerken, getuigt deze mooie tekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten