donderdag 6 december 2012

Een iedereen-zit-middenin-de-sinterklaas-gekte-week

Deze week is het aan mij weer de eer om te bloggen! Ik doe dit graag, vandaar dat jullie tussendoor ook nog wel eens een berichtje van mij kunnen lezen. Deze week kan ik wel een iedereen-zit-middenin-de-sinterklaas-gekte-week noemen! Poe!! Alle juffen en meesters zijn druk in de weer voor de kinderen en het denkvermogen van de kinderen bestaat voor het grootste gedeelte alleen uit pepernoten, chocoladeletters, pieten, de sint en natuurlijk cadeaus! Vandaar dat ik dan ook maar besloot om deze week geheel aan te sluiten bij deze gekte (wat ik stiekem ook heel erg leuk vind!)
Bij de onderbouw hebben we het dobbelsteenspel uitgespeeld (hierover heb ik al eerder geblogd). Vooral het hengelspel dat hoorde bij het boek ‘Sint Ahoi’ was een favoriet. De kinderen kregen de opdracht om te hengelen. Als ze beet hadden, mochten ze de hengel eruit halen en kijken wat er aan de haak zat. Hier zat een plaatje aan en op dit plaatje stond iets dat met het boek te maken had. Welk kind had er zo goed naar het verhaal geluisterd dat hij/zij nog wist waar dit voorwerp in het boek voorkwam?Een andere groep kwam nog uit op het boek over Pietengym. Eerst mochten ze lekker pepernoten snoepen. Maar als je zoveel pepernoten eet, moet je natuurlijk oppassen dat je niet te dik wordt! Daarom deden we aan pietengym. Naar aanleiding van het verhaal ‘Pietengym’ uit het boek ‘Thuis bij Sinterklaas’. We hebben ook nog een filmpje van pietengym bekeken en meegedanst. Iedereen deed mee..zelfs het paard van Sinterklaas!

De kinderen van de middenbouw mochten genieten van het geweldige verhaal van Bennie Stout. Het boek naar de gelijknamige film van Johan Nijenhuis. Bennie is helemaal geen echte stoute jongen, maar omdat hij graag naar zijn vader in Spanje wil, haalt hij allemaal stoute streken uit om in de zak van Sinterklaas te belanden. Een geweldig boek en een hilarische film voor jong en oud.
In andere middenbouwgroepen hebben we nog een Sinterklaasspel gespeeld. Het was een wedstrijd wie als eerste bij zijn/haar schoen uitkwam. Die had dan gewonnen. Daarna hebben we nog aan Pietengym gedaan om fit te worden en even wat energie kwijt te raken (ook heel fijn voor de juffen en meesters)In de bovenbouw zijn we ook de strijd aangegaan met elkaar. De kinderen kregen het echte Sinterklaasverhaal. De opdracht was om dit verhaal goed door te lezen. Ze mochten belangrijke dingen onderstrepen. Daarna speelden we een quiz, waarbij ik de groep in tweeen had verdeeld: De Pieten tegen de Sinterklazen. De groepen gingen zo gelijk op, dat we nog een schiftingsvraag gespeeld hebben. De vraag was ‘Hoeveel pepernoten worden er jaarlijks gegeten in Nederland?’De groep die er het dichtst bij zat verdiende nog een extra bonuspunt. Het was een pittige strijd om de overwinning.

Op de Reigersberg in Rilland was het eindelijk tijd voor finale van de Voorleeswedstrijd. De kinderen hadden er naar uit gekeken en waren erg zenuwachtig. Er was ook een grote opkomst van ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, dus dat was erg leuk! Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk is Anouk de Voorleeskampioen van de Reigersberg geworden.


Verder deze week waren we ook niet klaar, want donderdag is mijn dag voor de groepsbezoeken. Deze was weer goed gevuld. ’s Morgens kwamen er twee groepen 7 van basisschool ’t Honk op biebexpeditie. Wat werd en hier fanatiek gespeeld. Eén groep behaalde zelfs 8 aanwijzingen in een korte tijd, omdat er zo goed samengewerkt werd. Erg leuk om de groep zo bezig te zien!
’s Middags werd ik nog overspoeld met enthousiasme van een wel 29-leerlingen-grote groep 3. Het was een drukte van jewelste en met zijn allen konden we ook goed roepen naar Tungsten. Ook hier heb ik weer erg genoten van de kinderen. Het leuke was ook dat iedereen spulletjes van thuis en school had meegenomen om op zoek te kunnen gaan naar Tungsten. En jawel..we hebben hem gelukkig weer gevonden!

Deze drukke iedereen-zit-middenin-de-sinterklaas-gekte-week, was druk, maar erg leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten