vrijdag 9 november 2012

Toch nog reizen

De kinderboekenweek ligt al weer een hele tijd achter ons.
Toch wordt er op het eiland Tholen nog gereisd.

In groep 1 van juf Mirjam reisden de kleuters van Engeland en Afrika naar China.
In de klas maakten de kinderen werkjes over het land en in de bieb werd geluisterd naar het verhaal van "de Chinese nachtegaal"    
                                                     
Het verhaal over de keizer die een gouden vogel verkoos boven de echte nachtegaal. Terwijl de echte toch veel mooier kan "zingen"!
Uiteindelijk gaat de gouden vogel kapot en wordt de keizer ziek van verdriet omdat hij het mooie vogelconcert zo mist. In heel China maken mensen zich zorgen om de keizer.
O nee, als dat maar goed afloopt!
Maar over de afloop van het verhaal wordt door de kleuters niet getwijfeld. "Jouw verhalen lopen altijd goed af hoor juf", zegt 1 van de kinderen. En zo is het precies!

Op cbs 't Kompas in Anna Jacobapolder wordt er ook gereisd.
In de groep van meester John maken we een reis door de tijd met het project "vroeger".
Elke week leren we via de verhalen en de foto's van Kee hoe het er ongeveer 100 jaar geleden aan toe ging.
In de klas staat een mooie thematafel met o.a. afbeeldingen van wel 3 leesplankjes! De bekende aap-noot-mies, hangt naast een Zeeuwse variant. Maar ook Donald Duck blijkt een eigen leesplank te hebben!
Kijk maar!

In de groepen 1 t/m 4 van de Casembrootschool, School met de Bijbel en 't Kompas (groep 1/2) "reizen" we door de herfst. Elke week mag er een kind uit de klas een kaartje trekken om te kijken welk herfstverhaal er voorgelezen wordt. Dit kaartje hangen we in een boom. Zo ontstaat er een "boom vol verhalen".

verhalenboom van groep 1/2 van 't Kompas

verhalenboom van juf Monique

1 opmerking: