dinsdag 13 november 2012

Dinsdag 13 november: Bibliotheek Oosterschelde in Nederland Leest Live!Nederland Leest Live! is een landelijk interactief uitgezonden schrijversbezoek. Vandaag, tussen 13.00 uur en 14.00 uur, bezoekt Ernest van der Kwast de Openbare Bibliotheek Amsterdam en gaat daar in gesprek met scholieren uit het hele land, ook met scholieren in Zeeland. Die scholieren zijn aanwezig in de bibliotheken van Zierikzee en Goes.


Gastheer van deze literaire show is Arjen Lubach, bekend als auteur, cabaratier en "Slimste Mens". Met zijn boek Magnus won hij in april 2012 nog de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs. Ook Pieter Steinz schuift aan. Voorheen Chef Boeken van NRC, tegenwoordig directeur van het Nederlands Letterenfonds. Ooit werd berekend dat hij ongeveer 3.000 boeken heeft gelezen sinds zijn vijftiende. Ook over Hermans en zijn werk weet hij veel te vertellen.

De scholieren in de OBA-studio zijn afkomstig uit de twaalf provincies van Nederland. Hun eigen klas volgt de uitzending van Nederland Leest Live! in de eigen bibliotheek via een internetverbinding.
De studio schakelt van tijd tot tijd via een Skype-verbinding naar kijkers in het land, die zo dus interactief deelnemen aan de uitzending in de studio. Een beetje zoals bij het Internationaal Songfestival, maar dan anders. Tijdens de uitzending zal er een Twitterstream in beeld verschijnen waarop alle kijkers live kunnen reageren.

Kijk op dinsdag 13 november tussen 13.00 en 14.00 uur live naar Nederland Leest Live! en twitter mee! Want dan wordt het natuurlijk pas echt interactief. De uitzending is ook na 13 november hier terug te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten