woensdag 21 november 2012

En de winnaar is……??

De afgelopen weken zijn de kinderen van groep 6,7,8 van de Wiekslag en van de Reigersberg in Rilland fanatiek bezig met de voorrondes van de voorleeswedstrijd. Ze doen niet mee aan de landelijke finale, maar aan de hand daarvan organiseren we wel zelf een voorleeswedstrijd in de school. Alle kinderen kregen de opdracht om een geschikt fragment uit te kiezen en voor te bereiden. Dit fragment werd voorgelezen in de klas en de andere kinderen uit de klas speelden voor jurylid. Zij vulden het officiële formulier van de voorleeswedstrijd in. Ook de punten van de juffen telden mee.
Uit alle kinderen worden 3 winnaars gekozen. Zij mogen in de finale alle 3 een deel voorlezen uit een prentenboek van Sinterklaas. Alle kinderen van groep 1 t/m 5 zijn het publiek, plus alle ouders die we hebben uitgenodigd. Uiteindelijk kiest het publiek (dus de leerkrachten, kinderen en ouders) de uiteindelijke winnaar/winnares!
Ik wil alle kinderen een dikke pluim geven voor hun prestaties! Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Of je nu al een ster bent in lezen of hier nog wat meer moeite mee hebt. Ook alle kinderen die de jury formulieren hebben ingevuld krijgen een dikke pluim! Zij hebben niet alleen gekeken naar de voorleesbeurt op zich, maar ze hebben ook gekeken naar hoeveel moeite het iemand heeft gekost om op die voorleesstoel te komen zitten en een fragment voor te lezen. Een voorbeeld:

Volgende week is het voor de Wiekslag al zover en een weekje later is het de finale voor de kinderen van de Reigersberg. Dit belooft een spannende, maar erg leuke middag te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten