vrijdag 23 november 2012

Ben jij wel braaf geweest?

Zo richting de Sinterklaastijd,  gaat de vraag of je wel braaf genoeg bent toch wel spelen in de middenbouw. Zo ook op de Moolhoek. Een aantal weken werken we al rondom het thema ‘Akelig braaf en lekker stout’. We horen de meest stoute verhalen van Stoute Hendrik, Ellie en Nellie en Sam Veterklep en we luisteren naar de geweldige uitvindingen van Dr. Proktor en Stijn Uitvinder. De kinderen kregen de opdracht om zelf eens na te denken over een probleem waarbij ze graag een oplossing zouden hebben. Deze nieuwe uitvindingen mochten ze uitwerken op papier. Er zaten geweldige uitvinden bij zoals de Dierenvertaler, de automatische baby-billen-verschoner en de geldboommachine.
In groep 4 hebben we het gehad over de verschillen tussen lief en stout. Ze konden heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel  voorbeelden verzinnen als ik vroeg naar de stoute dingen. Bij de lieve dingen moesten ze even wat langer nadenken, maar toen die eenmaal op gang kwamen, hadden we gelukkig ook heel veel voorbeelden van lieve dingen. Uiteindelijk mochten ze nog een tekening maken van Ellie en Nellie. Aan de linkerkant tekenden ze Ellie en Nellie als ze lief waren en aan de rechterkant tekenden ze Ellie en Nellie als ze stout waren.
In deze Sinterklaastijd gaan we luisteren naar het verhaal van Bennie Stout. Maar is hij wel echt een stoute jongen? Zijn naam staat wel in het boek van Sinterklaas. Het thema van de afgelopen weken, sluit dus perfect aan bij de Sinterklaastijd.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten