vrijdag 20 april 2012

Skoolzone: de coolste huiswerkkamer van de Oosterschelderegio


Collega Andjenie vertelt:

"Skoolzone is een succes, het voorziet in een behoefte bij kinderen, ouders én basisonderwijs. Mevrouw, ik heb een spreekbeurt over Amsterdam, heeft u daar informatie over? Hebt u boeken over Amerika, heeft u informatie voor mijn werkstuk over sterrenkunde? Ik heb volgende week een spreekbeurt, maar ik weet niet waarover? Onze jeugdbibliothecarissen worden overspoeld met vragen tijdens de Skoolzone uren. Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is voor veel kinderen een lastige klus, waar ze best wat hulp bij kunnen gebruiken en dat vragen ze dan ook. Gemiddeld bezoeken er zeven kinderen onze Skoolzones verspreid over twee vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zonder dat er intensief promotie voor is gemaakt. Kinderen zijn enthousiast en weten ons steeds weer en meer te vinden"

Onze Skoolzonemedewerker helpt kinderen tussen de 9 en 12 jaar heel gericht qua begeleiding, ze helpen zoeken naar een goed onderwerp, helpen selecteren van informatie op internet of uit een boek. De kinderen kunnen terecht in een gezellig ingerichte ruimte met pc’s, scanner, printer, oude tijdschriften, thee en limonade. Er zijn spreekbeurtentassen ontwikkeld over een aantal onderwerpen, die kinderen niet zo snel zelf zullen verzinnen. Ze krijgen vooral ondersteuning bij het maken van een Powerpoint-presentatie.

Sinds drie jaar is er in de vestigingen Kapelle en Heinkenszand kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar terecht in de Skoolzones. Hieruit blijkt dat een nieuwe dienst of product niet altijd iets heel nieuws hoeft te zijn, maar ook kan liggen in het verder ontwikkelen van een stukje “traditionele“ dienstverlening. De spreekbeurten- en
werkstukkenondersteuning Skoolzone is hier een voorbeeld van. Bibliotheek Oosterschelde wil zich nadrukkelijk positioneren als een belangrijke (innovatieve) partner op het gebied van mediawijsheid.

Bekijk de ervaringen van Skoolzone kinderen op onze Skoolzone-Hyves: http://skoolzonehz.hyves.nl/

Skoolzone vindt plaats in de volgende vestigingen:
Heinkenszand, elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur tot 25 april
Kapelle,    elke dinsdagmiddag open van 15.30 tot 17.30 uur tot 17 april, dus vanaf de 24e gesloten
Wemeldinge,      elke donderdagmiddag open van 15.30 tot 17.30 uur tot de zomervakantie
Daarna zijn de Skoolzones weer in het nieuwe schooljaar open.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten