zondag 4 maart 2012

Apps: Bieb waarschuwt voor bibliotheekboetes en toont uw leengeschiedenisBezit u een iPhone en bent u lid van de bibliotheek? In dat geval attendern wij u graag op een app met een korte maar krachtige naam: Bieb. We citeren de website iPhoneClub:
De Nederlandse applicatie Bieb was al een handige toepassing waarmee je geleende boeken bij bibliotheken op tijd kon terugbrengen met een pushmelding op je iPhone. Met ingang van de nieuwste update heeft de applicatie er echter een behoorlijke functionaliteit bij gekregen. Het is nu mogelijk om geleende boeken te recenseren in de app en je kan ook andere recensies van boeken teruglezen. In potentie is Bieb dus niet alleen meer een backup van je virtuele bibliotheekpas, maar ook een boekenclub.

Wie het beoordelen van boeken kan waarderen, zal ook blij zijn met de nieuwe leengeschiedenis in de applicatie. In een overzicht zie je welke boeken je eerder hebt geleend bij een of meerdere bibliotheken. Op de pagina’s van die boeken kan je de recensies lezen en schrijven. Ook als je op zoek bent naar boeken met de zoekfunctie, stuit je op de geschreven beoordelingen. Die kunnen eveneens voorzien worden van een waardering van 1 tot 5 sterren.
Deze app werkt samen met boekencommunity Boekenliefde.nl. De Zeeuwse Bibliotheken zijn ook opgenomen in deze leuke toepassing. Doe er uw voordeel mee!

Gerelateerd:
Een app in ontwikkeling: Bieb
iPhone-app Bieb: het vervolg
Boekenliefde.nl waarschuwt voor bibliotheekboetes

@

Geen opmerkingen:

Een reactie posten