woensdag 30 januari 2013

Leespunt Schengehof

Januari 2012 is op 's Heer Arendskerke in de basisschool Schengehof een leespunt geopend.
Elke maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 kan iedereen uit het dorp bij het leespunt terecht om boeken in te leveren, te lenen en om te reserveren. 
Direct na schooltijd is het een drukte van jewelste. Veel kinderen komen dan, voor ze naar huis gaan, nog even hun leesboeken omwisselen. 
Geronimo Stilton, het Leven van een Loser, Dolfje Weerwolfje, Donald Duck en Woezel en Pip, voor ieder wat wils. Leesboeken, prentenboeken, strips, moppenboeken, informatieboeken en eerste leesboekjes. Maar ook baby's kunnen al hun eerste knisper of badboekjes komen lenen, want ook Boekstart is vertegenwoordigd in dit leespunt.

Volwassenen kunnen terecht bij de kleine wisselende collectie volwassen romans. Ook kunnen zij gratis boeken reserveren uit andere bibliotheken en afhalen bij het leespunt.

Enthousiaste vrijwilligers helpen iedereen met het uitlenen en reserveren van de gewenste boeken.

Ikzelf, de leesconsulent (Biebjuf) die op dezelfde dag door de school rondloopt om leuke nieuwe boeken aan te prijzen tijdens de lessen, ben er ook bij om samen met de kinderen de boekenkasten in te duiken.

Vanaf de voorjaarsvakantie zal het leespunt ook 's avonds geopend zijn. We hopen dan ook de schoolgaande jongeren (soms wel tot het 7e uur!) en de werkende volwassenen naar het leespunt te krijgen.

Komt u ook eens kijken?
Heden: Elke maandag van 15.00 - 17.00.
Vanaf de voorjaarsvakantie: Elke maandag van 15.00 - 17.00 en van 18.30 - 19.30.
Basisschool Schengehof te 's Heer Arendskerke.

Bekijkt u ook eens het filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten