woensdag 28 november 2012

Mini-bibliotheek hangt weer in de grote bibliotheek, want sinterklaas is in het land!                                        
De kabouters lopen weer vrij in de tuin, de kleuters hebben van ze genoten. Nu is het tijd voor de sinterklaasgekte!
De spin heeft in de mini-bibliotheek eindelijk alle tijd om zijn web af te maken. Hij hangt weer in de grote bibliotheek en niet meer in groep 3 en 4. In die minibibliotheek zitten een heleboel verschillende soorten boeken. Samen met spin en boekenwurm hebben de kinderen aan de hand van een gedicht geraden welke boeken... 
In een informatieboek kun je zien hoe verschillende spinnen eruit zien en waar die draden vandaan komen. En….zitten er spinnen in de klas? Dat hebben we onderzocht met het boekje ‘Ben jij een spin?’ Gelukkig waren geen acht harige benen te zien ;-) want de juffen en meester vinden spinnen soms best een beetje griezelig. Maar de kinderen houden wel van griezelboeken. Misschien heb ik de  kinderen ‘per ongeluk’ op een idee gebracht, want ze hadden een fopspin onder de stoel van de juf gelegd. Zou het iets te maken hebben met dat eerste leesboekje ‘Een spin voor juf’?  Ook hebben ze kennisgemaakt met de spin Sebastiaan en zijn ze vervolgens aan de slag gegaan met een elfje. Dat konden ze hartstikke goed!
 


En gelukkig zitten er een heleboel boekenwurmen in groep 3 en groep 4! Die zijn nu volop aan het lezen in sinterklaasboeken, zoals: Prutspiet. En de pietenstijl aan het dansen! Kijk maar op de facebooksite van Don Bosco!

2 opmerkingen: