maandag 26 januari 2015

Spanning in groep 1&2

,Na de kerstvakantie ben ik op een aantal scholen aan de slag gegaan met nieuwe projecten om het plezier in lezen te vergroten. 
In groep 1 en 2 van De Rieburch, de Jenaplan School met de Bijbel, De Eendracht, Sint-Anthoniusschool en De Luyster lees ik voor uit de prentenboeken top 10 van de Nationale Voorleesdagen.
De kinderen hebben kennisgemaakt met het boekendiefje, dat net als zijzelf, eigenlijk een boekenliefje is en heel graag 's avonds voor het slapen gaan voorgelezen wil worden. Om thuis voorgelezen te worden hebben de kinderen een kaart voor hun papa of mama meegenomen met de vraag of zij vanavond voorgelezen kunnen worden. En een week later bleek dat heel veel kinderen gelukkig voorgelezen werden. Ook waar dat thuis niet gebruikelijk is!
De week erop moest meester Wim het boek van die week heel voorzichtig uit zijn tas halen want Pas op! Dit boek bijt stond op het plaatje dat uit de boekenkast gehaald werd.en die hele enge krokodil werd toch een stuk minder eng door hem een tutu en balletschoentjes aan te trekken.
Na dit spannende verhaal konden de kleuters zelf aan de slag met kleurpatroon om de krokodil een stuk minder eng te maken.
Hoe spannend het is om alleen in de tuin achter te blijven als de andere ridders al naar huis zijn als het donker wordt blijkt inzet verhaal van Koning Koen die vecht tegen draken en monsters.
Wie goed gekeken had kon daarna het spel meespelen waarin Meester Wim vraagt wie groeten is, koning Koen of het monster.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten