maandag 19 mei 2014

Ook baby's en peuters digitaal .....?!

De Boekstartochtenden in de Bibliotheken in Goes, Tholen en Zierikzee stonden dit keer in het teken van digitale prentenboeken en apps. Aanhakend bij het thema van de Media-Ukkiedagen :"voedt jij je kinderen op of laat je dat over aan de media...?
In Goes kwam Rian Visser vertellen over de vele apps en digitale prentenboeken die zij op haar naam heeft staan. Ook gaf zij tips waar een goede app aan dient te voldoen en zij adviseerde de eigen tablet, ipad of smartphone baby- en peuterproof te maken.
Haar digitale prentenboek "Nippertje" viel erg in de smaak bij de peuters. Een oma werd heel enthousiast van "Timo en het Toverstokje"!
In Tholen en Zierikzee stond bij de "Digitale prentenboeken en apps" vooral het Kijken en Spelen centraal. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een app, welke apps zijn er allemaal en welke zijn geschikt afhankelijk van leeftijd en ontwikkelingsfase van je kindje. We hebben heel veel apps voorbij zien komen en er zijn veel apps uitgeprobeerd. Ook door de kids. Groink (het raden van dierengeluiden) sprong er bovenuit. Zappelin en de Nijntje apps werden ook erg leuk gevonden.
Ook werd Snugger en Bereslim gepresenteerd. De 46 Bereslimme prentenboeken zijn te vinden via http://www.bibliotheekoosterschelde.nl/.
De gezellige Boekstart koffie-ochtenden worden na de zomervakantie vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten