dinsdag 29 april 2014

Laatste Skoolzone van dit schooljaar in bieb Heinkenszand

Het was een erg gezellig en goed bezocht Skoolzone-seizoen in de bibliotheek van Heinkenszand. 
De Skoolzone in Heinkenszand is open op elke woendagmiddag van 14.00-16.00 uur na de herfstvakantie tot de meivakantie. We waren 24 keer open en er zijn zo'n 150 kinderen geweest! Veel kinderen uit Heinkenszand, maar ook kinderen uit 's-Heerenhoek weten de Skoolzone te vinden.


Wat is Skoolzone?
Op woensdagmiddag kunnen kinderen hier werken aan een spreekbeurt, werkstuk of boekbespreking. Je hoeft je vooraf niet op te geven en er is (meestal) plek voor iedereen, want er zijn 10 pc's. Je krijgt hulp bij het maken van een powerpoint of prezi, bij het zoeken van een leuk onderwerp of bij het zoeken van informatie in de bieb of op internet. Daarnaast is het ook erg gezellig!

Kinderen helpen elkaar en leren weer andere kinderen kennen. 

Veel kinderen komen hun cijfer nog even vertellen of komen alweer terug om aan hun volgende project te werken. Sommige kinderen komen al sinds we de eerste keer open gingen, alweer 5 jaar geleden. Dat zijn Gijs en Lotte Meulenberg. Gijs zie je op de foto, linksboven.

We lenen ook Skoolzonetassen uit, dit zijn tassen waarin 3 boeken over 1 onderwerp zitten. Deze staan in de Skoolzoneruimte in de kast. Je kunt ze bij de selfservice uitlenen.

De Skoolzone van Heinkenszand gaat weer open na de zomervakantie. Ik hoop dat het weer net zo druk en gezellig wordt als dit seizoen. Tot volgend schooljaar!
Meer informatie: http://www.bibliotheekoosterschelde.nl/pagina/24295.skoolzone.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten