maandag 3 februari 2014

Krrrrokodil!.......een terugblik op de Nationale Voorleesdagen

Krrrokodil ligt in het water......
Krrrokodil ligt helemaal stil......
Krrrokodil komt steeds een beetje nader.......
HAP....AU Bijt -ie- in je bil!

Heel veel kinderen hebben tijdens de Nationale Voorleesdagen dit liedje gezongen of er naar geluisterd.
Biebjuf Liesbeth kon het zelfs wel dromen!

Veel activiteiten waren er in de bibliotheken en kinderdagverblijven! Met héél veel kindertjes en hun ouders, opa's, oma's of de oppas.
Kinderdagverblijf Pluus kwam met de kindjes en hun ouders op bezoek in de bieb in Tholen. Er werden bezoekjes gebracht door Krrrokodil....en de biebjuf aan Kibeo-locaties.
Bij Toerdeloo Tholen en Toerdeloo Poortvliet heeft biebjuf Liesbeth voorgelezen uit "Sammie en het snotmonster" van Paul van Loon. De illustratrice van het boekje, Els van Egeraat ging tegelijkertijd aan het schilderen: het groene snotmonster... prachtige tekeningen die nu aan de muur pronken in de kinderdagverblijven. Krrrokodil kwam ook weer tevoorschijn bij het Voorleesontbijt met wethouder Hoek in de bibliotheek Tholen.  Een heel gezellige drukbezochte koffieochtend!

            


In Zierikzee werd voorgelezen uit Krrrokodil! door de kinderburgemeester Kyra Droppers (11 jaar). Zij houdt heel erg van lezen, de serie Borre was haar favoriet. Nu leest ze vooral Carry Slee boeken, onder andere uit de serie "Dat heb ik weer!" Ook in Zierikzee kwamen heel veel kindjes naar de bibliotheek, waar ze getrakteerd werden op broodjes, eierkoekjes en een sapje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten