dinsdag 15 oktober 2013


Van sportboeken naar grrrrriezelboeken……..

De leesconsulenten starten op scholen altijd al veel eerder met de kinderboekenweek, 10 dagen is veel te kort vinden wij. Het thema dit jaar: Sport & spel.


Boeken lezen is natuurlijk niet super sportief, nou ja tenzij… je het een beetje slim aanpakt natuurlijk! Zo zijn ook de kinderen in de Oosterschelderegio aan de slag gegaan. En de leesconsulenten kregen veel foto’s binnen.   Ook in de bibliotheken en scholen was er van alles te doen tijdens de kinderboekenweek, de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon kwam naar Heinkenszand.  En wij hielden ook nog eens BiebOlympics! De olympische spelen van de bibliotheek. Dat was nog eens een combinatie van lezen en sporten. Kinderen kwamen sportief aangekleed naar de bieb, waar een 'sportieve' leesconsulent hen al joggend aan het opwachten was. De biebolympics werden geopend en iedereen stond klaar voor de start om aan de slag te gaan met de sportieve opdrachten. Boekspringen, basketballen, goocheltrucs en nog vele andere opdrachten.
Maar nu is het herfstvakantie, het weer is omgeslagen. Het regent en het is guurder en donkerder.. perfecte sfeer voor ons nieuwe project: Grrrrrrrrrruweleuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten