maandag 15 april 2013

Lente bij de Bibliotheek op School!

De afgelopen paar weken heb ik samen met de kleutertjes de eerste bloemetjes ontdekt. We moesten goed zoeken, want toen het nét  lente was waren de bloemetjes buiten nog verstopt onder een laag sneeuw. Daarom hingen we een bloem op in de klas, die iedere week als we een toepasselijk boekje hadden gelezen, een nieuw gekleurd bloemblaadje kreeg. De boekjes die langskwamen gingen over een zaadje, de zon, de regen en in de week van de lentekriebels ook over liefde. Precies datgene wat een bloemetje nodig heeft om heel mooi te kunnen bloeien.
Maar dat was niet alles. We hebben de regendans gedanst, we hebben gekleurd en we hebben ons zelfs verkleed als bloem! Zo gingen we op de foto met ons favoriete boek. Deze foto’s hangen nu op in het leespunt op school, wie weet hebben de klasgenootjes nog iets aan deze boekentips!

In groep 3 op De Schakel hebben we de leuke digibordlessen van Rian Visser gedaan. http://books2download.nl/blog/digibordlessen/#avi-start-leesboekje-hier-is-pier We hebben de boekjes via het digibord zelf kunnen meelezen en ook de leuke spelletjes gedaan die hierbij hoorden. De klinkerbingo vonden we natuurlijk het allerleukst! Na schooltijd konden we de boekjes van Mus, Pier en Aap ook nog lenen, en dat deden we graag!

In groepen 5/6 van De Zandplaat, Schuttevaer en De Schakel hadden we de striplessen uitgebreid met een ware striptekencursus.

Maar in groep 5/6 van Schengehof hebben we al een stap gezet in de sprookjeswereld. Straks gaan we in deze klas onze eigen sprookjes schrijven. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen!

In groepen 7/8 van Schengehof, Schuttevaer en De Schakel zijn we bezig met het maken van ons eigen digitale prentenboek. De boeken zijn bijna af. In de ene klas wordt heel veel gedaan met eigen (schitterende) tekeningen en in de andere klas zijn ze enorm actief op de computer met animaties. Hoe het allemaal werkt in Powerpoint of Prezi hebben ze vooraf allemaal geleerd. Ik weet zeker dat ze deze kennis mee zullen nemen voor het maken van presentaties voor spreekbeurten en boekbesprekingen. Daarbij is het resultaat van de boeken fantastisch!

Natuurlijk hebben we het op dit moment in de onderbouw over het Koningshuis. De kinderen hier weten straks allemaal precies hoe is het om koning of koningin te zijn.


Groetjes van Biebjuf Jessica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten