donderdag 28 maart 2013

Gratis app Timo en het toverstokje

Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken hebben 2013 uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. Het Kinderopvangfonds en Digidreumesen heeft de app Timo en het toverstokje uitgeven om mee te helpen met de promotie van dit initiatief. Je kan deze app gratis downloaden. 

Timo kan goed knutselen. Op een dag besluit hij een hondje te knutselen, een hondje dat echt kan blaffen. Maar als het hondje af is, blaft hij niet. Boos gooit Timo het hondje op de grond, zo hard dat zijn staart afbreekt. Het staartje is zwart met een wit puntje, het lijkt wel een toverstokje! En als Timo met het stokje gaat zwaaien gebeuren er vreemde dingen...

Op elke pagina van de app zit een interactief element, waardoor uw kind echt bij het verhaal betrokken wordt. Klik bijvoorbeeld op Timo, zodat hij met het toverstokje zwaait. Moeder verandert in een hondje, vader in een aap en het kleine broertje in een varken. Als Timo honger krijgt, wil hij zijn moeder terug toveren. Maar dan breekt het toverstokje… Wat nu? Timo en het Toverstokje wordt voorgelezen door Gerda Havertong maar heel bijzonder is dat u in de app ook uw eigen stem op kunt nemen. Uw kind zal het prachtig vinden om de app met uw stem te beluisteren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten