zaterdag 9 februari 2013

"Nog 100 nachtjes slapen", muzikale baby's en poëzie

Omslagfoto

"Nog 100 nachtjes slapen"

Met het prentenboek van het jaar 2013: "Nog 100 nachtjes slapen" van Milja Praagman ben ik op toernee geweest langs verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Overal werd ik vol spanning door de kinderen ontvangen. Het vertelkastje, een vlaggetjesslinger, een shirt met een "gat" (een uitgeknipte driehoek) en natuurlijk vingerpoppetje Dorus vingen al snel de aandacht. 
 

En trots dat ze waren op hun zelfgemaakte vlaggetje!
Zo is maar weer eens gebleken: VOORLEZEN, ELKE DAG EEN FEEST!!!
 
 

Muzikale baby's
Op woensdagmorgen 6 februari kwamen in de Bibliotheek in Tholen ouders met hun baby's genieten van de workshop Muziek op schoot, gegeven door Berdi Pekelsma. Na een korte inleiding over het Boekstartproject ( Boekstart ) en de babyboekjes mochten zij muziek maken:
  
Op woensdag 20 februari is de Boekstartochtend in Bibliotheek Zierikzee.
 
 
Poëzie in Zierikzee
 
In Bibliotheek Zierikzee was vorige week de prijsuitreiking van de Gedichtenwedstrijd voor scholieren van Pontes Pieter Zeeman.
In het kader van de Landelijke Gedichtendag op donderdag 31 januari organiseerde Bibliotheek Zierikzee een gedichtenwedstrijd voor de brugklasscholieren. In de lessen Nederlands hebben zij een gedicht geschreven waarin het landelijke thema "Muziek" centraal staat. Vervolgens zijn de gedichten naar het idee van de Plintposters in de lessen Beeldende Vorming uitgewerkt op groot formaat posters. Op school vond een voorselectie plaats van de mooiste gedichten. Deze genomineerde gedichten deden mee aan de gedichtenwedstrijd.
Een deskundige jury bestaande uit Ester van Meurs, Goos Verwoest en Matthijs Meulblok beoordeelde de gedichten op de tekst, het ontwerp en de samenhang tussen die twee. Er werden vier prijzen toegekend. De gelukkige winnaars zijn Merel van Opstal, Danique de Lange, Esther Titselaar en Thijs Krijger.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten