donderdag 14 februari 2013

Libdub 10 jarig jubileum De Kolk Hansweert

Soms hebben dagen een gouden randje. Vandaag was zo'n dag! Op Valentijnsdag hebben we met alle partners in de Brede School het 10 jarig jubileum van de Kolk gevierd. Bij de stuurgroep hebben we gebrainstormd hoe we dit feestelijk konden aanpakken. Een uitnodiging voor De Jongus om het feestje te vieren was snel geregeld maar hoe vieren we dat met alle kinderen, pedagogisch medewerkers van Kibeo, leerkrachten van De Eendracht & Schuttevaer en de leesconsulenten van Bibliotheek Oosterschelde.  Een libdub zou een mooie invulling zijn. Een manier om het gebouw, alle kinderen in beeld te brengen en te laten zien dat we het samen doen. Als bibliotheek leek me het een uitdaging om voor het eerst een libdub op te nemen. Gelukkig kreeg ik versterking van biebjuf Jessica die wekelijks op Schuttevaer de klas ingaat met de Bibliotheek op School.

Om 9 uur begon het filmen. Iedere groep had een paar zinnen om uit te beelden. Normaal film je een libdub in een keer maar dat was te ingewikkeld in De Kolk, zeker omdat de baby en peutergroep ook mee deden. We filmden dus in stukken. Om 10.15 uur waren de laatste shots  in de gymzaal waar iedereen bij elkaar was. Hierna kon het monteren beginnen. We waren een goed team Jessica en ik. We hebben geprobeerd iedereen zo leuk mogelijk in beeld te brengen in combinatie met het lied Stoer of Stom van Kinderen voor Kinderen. Om half 2 was de klus geklaard. In de gymzaal hadden veel behulpzame ouders al geregeld dat alles klaar stond voor de festiviteit. De Jongus konden gelukkig ook nog helpen met het geluid van de laptop. Onze uitdaging was gelukt. Jammer dat juf Jessica niet kon blijven omdat het leespunt in Oudeland op haar wachtte.

Na een paar lekkere nummers van De Jongus, de speech van burgemeester Huisman en wat drinken, was eindelijk het moment daar. De eerste echte libdub van De Kolk werd aan iedereen vertoond. De kinderen waren erg benieuwd en het was erg leuk om hun reacties op het filmpje te zien. Na de libdub zetten De Jongus de gymzaal op zijn kop. Juf Annelies beloofde iedereen bij het naar huis gaan een zakje chips en een mooie pet. Dit was een mooie afsluiting van een dag met een gouden randje. Dit was Hansweert op zijn best!

1 opmerking: