vrijdag 21 december 2012

"Groeten uit" Zierikzee, Wemeldinge en Tholen

Het leven van een Leesconsulent is zeer afwisselend, zo blijkt uit het terugkijken op het laatste stukje 2012. In Zierikzee heb ik gewerkt met jongeren van 14/15 jaar, in Wemeldinge vindt elke donderdagmiddag een hele gezellige Skoolzone plaats met kinderen uit de groepen 6 en 7 van de basisschool en in Tholen varieert het eveneens van Boekstartochtenden voor ouders met hun baby's tot de pubers van het Westerpoort.

Ik laat jullie meegenieten:

Zierikzee
Rondom Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee wordt volop gesloopt en gebouwd. Campus Cultura is aan het ontstaan. Een samenwerkingsverband tussen Pontes Pieter Zeeman, Bibliotheek Oosterschelde, Jeugdtheaterschool Zeeland en de Zeeuwse Muziekschool. Allemaal komen wij onder één dak.

Foto

Omdat het voor de leerlingen en docenten nog niet helemaal duidelijk is wat Campus Cultura precies inhoudt, is er voor gekozen gedurende het schooljaar op een aantal momenten aandacht te besteden aan het project.
Het eerste presentatiemoment vond plaats op dinsdag 27 november. Gedurende het 5e lesuur waren er allerlei activiteiten met de leerlingen van de derde klassen om de samenwerking in beeld te brengen.
Een terugblik:

      

Embedded image permalink

Ook Bibliotheek Oosterschelde heeft haar steentje bijgedragen. In het kader van de Week van de Mediawijsheid werd een Twitterwedstrijd uitgezet onder alle derde klassen. Door het insturen van de oplossing van de rebus (Grenzeloos) via Twitter zijn er 15 Ambassadeurs van de Social Media Campus Cultura uitgeroepen. Deze 15 leerlingen kregen vervolgens een Twitterworkshop aangeboden met de daarbij horende opdracht: stuur nieuwtjes, foto's, berichten via Twitter @CampusCultura de wereld in. Op 23 januari tijdens de Open Avond is er een tweede presentatie-moment.

             
Wemeldinge 
In Wemeldinge vindt elke donderdagmiddag na schooltijd Skoolzone plaats. Het aantal kinderen schommelt rond de 10. De meeste kinderen komen uit groep 6 en 7 en werken aan een werkstuk of powerpoint-presentatie. De onderwerpen lopen heel erg uiteen: vossen, Spanje, luipaarden, filosofie, de auto, gamen, Ajax, let's dance, dierenmishandeling, honden, Turkije, Sri-Lanka en Zumba om er een paar te noemen.                                                                                                       
                                                                                                                                                     
          

Tholen  
De 2e jaars leerlingen van het Westerpoortcollege in Tholen kunnen na de kerstvakantie de boeken van Gonneke Huizing gaan lezen. De schrijfster is geïntroduceerd in de lessen Nederlands en de leerlingen hebben elk een boek van haar mogen uitkiezen om te lezen als voorbereiding op haar komst op woensdag 20 maart.
            
                    Gonneke    vakantievriendinnen    supercito
  
WORDT VERVOLGD IN 2013: FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten