vrijdag 2 november 2012

Toppunten van Oktober

WII-battle Wemeldinge

De Skoolzone-boys hadden er lang naar uitgekeken: de WII BATTLE met Mario Kart.
Vooral de schìtterende beker voor de lokale winnaar deed het hem. Die wilden ze allemaal!
Zes bloedfanatieke jongens verschenen aan de start. Race op race werd gespeeld tegen kinderen uit Kapelle en Heinkenszand. Dat dat echt zo was, konden zij volgen op de google hangout op de laptop. De spanning steeg en uiteindelijk werd Kapelle de winnaar. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ook in Wemeldinge hadden wij een winnaar!!
Whodunnit?  in Bibliotheek Zierikzee

Moord in de bibliotheek! In de bibliotheek is een man onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. De politie gaat uit van een misdrijf. De man, Vincent van Zwieten, is vergiftigd! Door wie? Met welk gif? De grote vraag is Whodunnit?
223 brugklasleerlingen hebben in Zierikzee de moord onderzocht. Allemaal super enthousiast, want CSI spreekt deze jongeren aan. Dan krijg je vragen als: is het gif in deze potjes echt? Is hier echt een moord gepleegd? De lijnen op de deken (lichaamscontour) zijn wel van een erg klein persoon. Is dit lot echt een half miljoen waard?
De leerlingen zijn in kleine teams op onderzoek uitgegaan. Elk team wordt gekoppeld aan een verdachte en door het uitvoeren van verschillende opdrachten vinden zij gezamenlijk de dader. Een uur is véél tekort, was een veel gehoorde reactie.

1 opmerking:

  1. Leuk Liesbeth! Tof dat Who Dunnit zo'n succes was!!!!

    Groetjes, Jessica

    BeantwoordenVerwijderen