vrijdag 16 november 2012

Groeten van professor C.O.D.E.S...

Voorgelezen sprookjesverhalen over spinnen proberen om de kluis de van de beren te kraken…
… zo’n verhaal zou je krijgen als je alle projecten die ik de afgelopen paar weken heb gedraaid door elkaar zou breien.
De kleutertjes van mijn vier scholen hebben namelijk kennis gemaakt met Bentje en de Bruine Beer. Een heel lief klein konijntje dat zomaar ineens in zijn blootje in het bos staat omdat hij een draadje van zijn truitje heeft gebruikt om de weg naar huis niet kwijt te raken. En Bruine Beer die iedere  les de klas in kwam om de kinderen een hele dikke knuffel te geven. Een paar weken lang mooie herfstverhalen rondom deze twee hoofdfiguren, met uiteraard de daarbij behorende verwerkingsopdrachten. Wat een schattig en knuffelbaar project!
Groep 3/4 had een project met een iets minder groot knuffelgehalte. Zij hadden het namelijk – tot ongenoegen van een paar juffen - over SPINNEN! Iedere week nam ik een boekenkast mee uit de bibliotheek waarin een grote dikke groene Spin zijn huisje had gevestigd. Deze spin was maatjes geworden met een boekenwurm en samen met de boekenwurm hebben we hem laten zien hoe leuk lezen wel niet kan zijn. Van prentenboeken tot informatieboeken, en van leesboekjes tot gedichtenbundels. Alles over spinnen.
Groep 5/6 zijn in opdracht van professor Cornelis Otto Diederik Eduard Slot bezig met kluizen kraken, geheimschriften, codes en detective spelen. Alles met als doel om uiteindelijk de kostbaarheden van deze geheimzinnige professor te mogen ontvangen. Wat zal er in de laatste kluis zitten???

Groep 7/8 maakt zich klaar voor de voorleeswedstrijd. Voor 1 december moeten de finalisten van de scholen bekend zijn, en de weg er naar toe is al aardig spannend!
Waar let je op als je in de jury zit? En hoe lees je nou ‘goed’ voor? Gebruik je dan wel stemmetjes, of juist niet? Moet je vlot praten, of langzaam? Welk stukje uit een boek lees je voor? En wie van de klas mag uiteindelijk naar de regionale finale?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten