dinsdag 16 oktober 2012

Terug van weggeweest

De wereldreis is gemaakt, de kinderboekenweek is achter de rug.

Met het vrolijke lied ‘Hallo wereld’ in ons hoofd gingen we op reis.
Het was een leerzame en gezellige reis over de hele wereld!
Groep ½ is met Basje en Boris door Europa gereisd, heeft getrommeld in Afrika en wilde dieren gespot, ze hebben prinsesje Ling in China ontmoet en zijn met Pinguïn naar de Zuidpool gevaren.

Groep ¾ is op reis gegaan met Haas, die vloog op de rug van Zwaan over de bergen naar het zuiden, over Afrika, naar de Zuidpool. Om vervolgens terecht te komen op dat hele grote eiland waar er kangoeroes springen. Maar of hij nog thuis komt en zijn geliefde kip nog eens kan zien?
De kinderen hebben verschillende souvenirs meegenomen en natuurlijk hebben we een kaartje naar huis gestuurd!

Kinderen van de bovenbouw hebben via een ppt-presentatie een kijkje kunnen nemen in alle werelddelen. Via google earth weten ze nu plekken over de hele wereld te vinden. Mooie leesboeken, informatieboeken en veel weetjes zijn langsgekomen. Er zijn kinderboekenweekalfabetten gemaakt en landen uitgebeeld. Kinderen hebben inspiratie op kunnen doen….want welke landen zouden ze nu eens in het ECHT willen bezoeken? Nieuw-Zeeland om de 'Haka' te zien? Afrika om de 'big five' te ontdekken op safari? Of naar Parijs om de Eiffeltoren op te gaan? Ze weten nu hoe lang die is. Hu Lang?
Nu is het weer tijd voor de herfst. Kabouters, kom maar tevoorschijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten