dinsdag 9 oktober 2012

Hallo wereld! En Hallo Skoolzone!

Hallo wereld! 

Wat een fantastisch thema van de kinderboekenweek toch! Overal waar je komt en kijkt zie je wel iets wat bij de kinderboekenweek hoort. Kinderen gaan op reis, komen in verschillende landen of leren heel veel over 1 specifiek land - vaak het land waar de juf of meester affiniteit mee heeft -, maar er zijn ook kinderen die door de ruimte zweven en de wereld van die kant begroeten. Of dit doen in verschillende talen. En ga zo maar door! Internet staat vol met lesideeën en suggesties rondom de kinderboekenweek, en toch hoor ik van de juffen en meesters in mijn vriendenkring en op de scholen waar ik wekelijks kom, telkens weer heel andere ideeën. Wat zijn die juffen en meesters toch lekker creatief! 

Maar, even genoeg over de kinderboekenweek. Mijn collega Monique heeft jullie vorige week ook al verteld wat wij als leesconsulenten zoal doen tijdens de lessen. 

Op de woensdagmiddag heb ik de eer om samen met Juf Heidi aan te mogen schuiven bij de Skoolzone op Kapelle. En waar we de eerste twee keer nog geen kinderen hadden om te begeleiden met hun huiswerk voor een spreekbeurt, werkstuk of boekbespreking, stroomt de Skoolzone nu over! 
Spreekbeurten over Energie, Spanje, Zwerfafval, de Ruimte, De CliniClowns... Noem het maar op! Geen onderwerp is te gek! Ook hebben we een zeer belangrijke boekbespreking (zijn éérste!) over een boek van Geronimo Stilton. En zijn er zelfs een stuk of vier stoere kerels die voor hun plezier een coole powerpoint in elkaar komen zetten. 
Leuk dat de juffen en meesters van de scholen in de buurt de Skoolzone zo goed gepromoot hebben! De kids verdienen überhaupt al een voldoende voor de moeite, maar wij gaan natuurlijk voor die dikke vette voldoende! 

Vanaf de herfstvakantie gaan we ook van start op Heinkenszand! (Onder leiding van Juf Hanneke!) Elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00!!! 


1 opmerking: