maandag 17 september 2012

Studiedag team leesconsulenten


Een week vol met tegenstrijdigheden, het overlijden van mijn schoonmoeder op woensdag en dan een studiedag van je nieuwe team op vrijdag. In overleg besloten deze dag toch door te laten gaan en daar heb ik geen spijt van gekregen.

De teamleden hadden een digitale uitnodiging van deze dag gekregen en wisten niet wat de bedoeling was, alleen dat ze zich om 8.30 uur in bibliotheek Tholen moesten melden. De dag werd gestart met het spel "Zoek iemand die" en daarna werd er gestart met een filmpje. In dit filmpje komt de vraag naar voren, zijn we nu een groep of een team? Voor de pauze stond het team en de fases daarvan centraal en na de koffie stond communiceren/feedback geven op het programma. Er werden heel veel pluimen (gerbera's) uitgedeeld en Jessica liet nog haar uitgewerkte sprookjes thema aan de groep zien. Iets uitgelopen besloten we de ochtend met een probeer hangout sessie. Op deze manier gaat communiceren op afstand net iets makkelijker.
Om 12 uur vertrokken we naar Du Bois voor een heerlijke lunch. Iedereen was nog steeds nieuwsgierig naar het middagprogramma want dat was nog steeds niet bekend gemaakt. Bij Akkermans aan de Beneden Sasweg in De Heen meldden we ons bij Thomas die ons deze middag begeleidde. Hoewel er af en toe donkere wolken overdreven hielden we het droog en waren we lekker buiten actief bezig. Haren in de wind, voeten in het water, veel gelachen, een super start dus.

Na het vlotten bouwen en een toren van bamboe en elastiekjes bouwen vertelde Thomas ons dat we heel goed samenwerkten (dan toch ge├»nspireerd door het filmpje van de ganzen?) en goed communiceerden. Het leek wel of we al jaren op elkaar ingespeeld waren. Dat was mooi om te horen en na de evaluatie van deze dag vertrok ik met een heel goed gevoel (helaas zonder stem) naar huis. De basis is gelegd. Dit gaat een mooi jaar worden!

3 opmerkingen:

  1. Het ziet er zo in beeld en geluid tof uit. Leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was ook geweldig, leuk dat het ook zo overkomt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was met deze fantastische collega's een goede start voor dit team. Ik heb genoten. Bedankt meiden.

    BeantwoordenVerwijderen