vrijdag 28 september 2012

INSPIRATIE VOOR BOEKSTART

Als nieuwe Leesconsulent starten met BoekStart. Hoe doe je dat?
De grootste inspiratie heb ik gehaald uit het gewoon er tussen gaan zitten, tussen de trotse moeders -en vaders- de baby's en grotere broertjes en zusjes. Wat een gezellige sfeer met brabbelende baby's
en "lezende" peuters.


Na de BoekStartochtenden in Goes, Tholen en Zierikzee én de inspiratiedag in de RAI in Amsterdam borrelen en bruisen de ideeën. Mede dank zij de enthousiaste medewerking van de Centra voor Jeugd en Gezin, de logopedistes van de GGD, de consultatiebureau's en vele anderen.

Tijdens de Inspiratiedag BoekStart wees Justine Hogkinson uit de UK op het belang van ouders als "first teachers"in de (taal)opvoeding. Dat het daarom zo belangrijk is om de BoekStartkoffertjes rechtstreeks bij de ouders te krijgen.

In de workshop Aan de slag met digidreumessen werd duidelijk gemaakt dat kinderen van nu opgroeien met digitale media, maar niet vanzelf media-vaardig zijn. Media-opvoeding is belangrijk. Zij lieten zien hoe leuk het is om één thema uit te werken met diverse media: een prentenboek, een geänimeerde versie, met foto's of video, educatieve tv, internet en apps.
En dat er veel "heldjes op sokjes" in de allerleukste prentenboeken zijn. Muis, Kikker en Jip en Janneke kwamen voorbij.

2 opmerkingen: