maandag 17 september 2012

De nieuwe website van Bibliotheek Oosterschelde is gelanceerd!


Vandaag is de nieuwe website van Bibliotheek Oosterschelde gelanceerd. Wij nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen en ons te laten weten wat je ervan vindt. Niet alleen Bibliotheek Oosterschelde heeft een nieuwe website; ook de sites van de 3 andere basisbibliotheken in Zeeland zijn vernieuwd. Uit het persbericht:

Bibliotheken in Zeeland krijgen nieuwe website
Op maandag 17 september gaan de nieuwe websites van de vier basisbibliotheken in Zeeland - Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Bibliotheek Oosterschelde, de Zeeuwse Bibliotheek en Bibliotheek Vlissingen- online. De sites zijn via de vertrouwde webadressen te raadplegen.

Eén gezicht
De websites hebben een gezamenlijke uitstraling. De vormgeving is ontwikkeld volgens de landelijke
huisstijl van bibliotheken. Hiermee wordt benadrukt dat de Zeeuwse bibliotheken al op allerlei fronten
samenwerken. Voor de klant heeft dit enorme voordelen. Met een pas van een bibliotheek in Zeeland
kan de klant immers lenen in elke Zeeuwse vestiging onder dezelfde voorwaarden. De volledige Zeeuwse collectie is voor ieder bibliotheeklid beschikbaar.

Verbeteringen
In een gebruikersonderzoek onder klanten en personeel is de eerste indruk van de nieuwe websites
onderzocht. Daaruit blijkt dat deze over het algemeen als overzichtelijk, rustig, informatief en
aantrekkelijk worden ervaren. Met de nieuwe websites verbeteren de Zeeuwse bibliotheken de digitale dienstverlening aan hun klanten. De sites blijven volop in ontwikkeling en zullen in de toekomst nog meer digitale mogelijkheden bieden zoals online lid worden en betalen.

Gezamenlijke infrastructuur
De nieuwe websites maken gebruik van de landelijke digitale infrastructuur van Stichting Bibliotheek.nl. Enkele bibliotheken in Nederland gingen al voor, maar Zeeland heeft een primeur. Het is voor het eerst dat alle bibliotheken in één provincie tegelijk overgaan op dit systeem. Dankzij de gezamenlijke aanpak kunnen bibliotheken gebruikmaken van dezelfde inhoud. Iedere bibliotheek kan die inhoud -naast lokale informatie- naar eigen inzicht plaatsen op de website. In 2013 zullen alle bibliotheken in Nederland aansluiten op dit systeem. De provincie Zeeland geldt als pilotproject.

Dat de website nu is gelanceerd betekent overigens niet dat deze ook al helemaal klaar is. In de periode 2012-2013 zullen er landelijk nog veel nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld, die geleidelijk ook op onze website zichtbaar zullen worden. Via de website http://stichting.bibliotheek.nl/ kun je die ontwikkelingen volgen. Maar de eerste grote stap is gezet! Namens alle medewerkers van Bibliotheek Oosterschelde veel plezier gewenst met dit nieuwe platform!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten