woensdag 15 augustus 2012

Ready for takeoff…


Waar de Nederlandse Noordelingen nog maar op de helft van hun zomervakantie zitten, zat het er voor ons Zuiderlingen na afgelopen weekend weer op. De scholen zijn weer begonnen.
En zo ook de start van een nieuw jaar Bibliotheek Op School, Boekstart, Skoolzone, groepsbezoeken, verschillende bibliotheek-activiteiten en ga zo maar door…
Maar denk nu niet dat wij tijdens de vakantie lui op onze strandstoel hebben gelegen. (…lekker met je tenen kroelen in het zand is veel fijner!) We hebben onze voorbereidingstijd gebruikt om het creatieve gedeelte van ons brein ondersteboven, achterstevoren en binnenstebuiten te keren om wat spetterende producten neer te zetten die we het komende jaar kunnen inzetten.
Zo hebben mijn collega’s Monique en Heidi een fantastisch product verzonnen rondom het thema van de Kinderboekenweek – Hallo Wereld!. De komende tijd tot de herfstvakantie vliegen we niet alleen van klas naar klas, maar ook van werelddeel naar werelddeel… We vliegen van 20* NB – 21* WL naar 70* ZB – 50* OL en maken een tussenstop in 20* NB – 80* OL. Geen idee waar ik het over heb?? Raadpleeg dan de grote bosatlas maar eens!

En ik ben zelf tijdens de vakantie in de sprookjeswereld gestapt. Nee, niet de Efteling, maar wel de wereld achter de ware sprookjes. Zeg maar ‘backstage’ bij Roodkapje of Assepoester. Want met behulp van een mooie powerpoint hoop ik de kids van groep 7/8 nog warm te krijgen voor sprookjes. Maar dan niet de sprookjes die ze al van de kleuterschool kenden… nee… dit worden de bekende sprookjes, maar dan toch een beetje anders. Inclusief leuke weetjes. Wist u bijvoorbeeld dat Roodkapje in sommige landen een jongetje is?? (in niet alle landen mogen meisjes alleen over straat)
                                                        

 


Na zo’n creatieve voorbereidingsperiode zijn wij; Ready for takeoff!
#Heberzinin!
Biebjuf Jessica

2 opmerkingen: