vrijdag 24 augustus 2012

Meermanno: Huis van het Boek


Begin augustus deed het Haagse Meermanno een oproep voor oude boeken, ten behoeve van twee kunstwerken van de Spaanse kunstenares Alicia Martín. Het boekenmuseum ontving er meer dan genoeg. De website meldt:
Op 1 september om 20.00 uur bij de opening van de Haagse Museumnacht zal dit kunstwerk worden onthuld door de Spaanse ambassadeur, Z.E. de heer Javier Vallaure de Acha. In Museum Meermanno in Den Haag en Museum Rijswijk vindt van resp. 1 en 4 september tot en met 25 november de Internationale Papier Biënnale 2012 plaats. Tijdens de negende editie van deze tentoonstelling tonen kunstenaars uit de hele wereld de meest spectaculaire kunstwerken van papier.
Museum Meermanno richt zich bij de Papier Biënnale 2012 op zeven internationale kunstenaars die allen werken met boeken en letters en toont hun spectaculaire installaties, films en kunstwerken. Er is werk te zien van Laura Behar (Israël), Peter Collingridge (Engeland), Combat Paper Project (Drew Cameron, VS), Jérôme Corgier (Frankrijk), Ebon Heath (VS), Alicia Martín (Spanje) en Ros Rixon (Engeland).
Foto: Marie II op Flickr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten