maandag 2 juli 2012

As one year ends, another begins... (Harry Potter)

Zo. Mijn eerste jaartje als Biebjuf zit er weer op. En ik kijk nu alweer uit naar het volgende jaar. In September zijn het aantal scholen waar ik Biebjuf mag spelen verdubbeld t.o.v. vorig jaar, dus ik ga uit van dubbel zoveel pret!


2011-2012 Wat een leuk jaar! Toverdrankjes maken bij de kleutertjes, boeken uit een magische sprookjesdoos tevoorschijn halen, een project over verfilmde boeken, kikkers kussen (en hopen dat er een prins tevoorschijn komt), een gewonnen uitdaging van de bibliotheek, het verhaal van Erge Ellie en Nare Nellie op het onbewoonde eiland, jongens op hoge hakken n.a.v. het verhaal van de Jongen in de Jurk, en my new all time favourite: De Poep- en Piesprinses!


Was dat alles? Nee tuurlijk niet! 
We hadden ook nog de superhelden uit de 
Kinderboekenweek aan het begin van het jaar. 
Superhelden.nl, SuperJan, Superhelp!, Zoepermann, 
Superjuffie, Pudding Tarzan en de Superheldjes.

En wat dacht je van de BoekenTop10
 van de Nationale voorleesdagen?Wat heb ik zin in de weken rond de Kinderboekenweek. Hallo wereld!
Ik heb mijn backpack, bergschoenen, afritsbroek en safarihoed al klaar liggen. Ik ga proberen om de kids niet te overrompelen met mijn reisverhalen, maar ja… als je nog geen twee jaar geleden op reis bent geweest met de transsiberiĆ«-express en ook China nog hebt ontdekt….  Ze krijgen in ieder geval een spoedcursus eten met stokjes! Verder zijn mijn collega’s nu druk bezig met een super lesprogramma richting de Kinderboekenweek. Dus; joehoeee Hallo Wereld!

 Maar ik ga mij nu eerst eens storten in de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm. Was het u al opgevallen dat u de laatste tijd Sneeuwwitje wel erg vaak tegenkomt op het witte doek? Mirror Mirror (met Julia Roberts), Snow White and the Huntsman of de serie Once Upon a Time? 2012 is dan ook het jaar van Grimm. Precies 200 jaar geleden gaven de gebroerders Jacob en Wilhelm Grimm het eerste deel van hun verzamelde sprookje uit.
Ik weet wat mij in de vakantie te wachten staat… Sprookjes lezen! J


Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

Biebjuf Jessica


3 opmerkingen:

 1. Dankje Biebjuf Jessica voor het 'the all time favourite-compliment' over De Poep- en Piesprinses.

  Begin oktober komen er 2 nieuwe prentenboeken uit, dus dan hoop ik eigenlijk dat die dan weer proberen De PPP van haar troon te stoten...:-)

  Lieve zomerse groet van MMij vanuit een warm Eindhoven,

  PiMM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Pimm,

   Oehhh ik ben benieuwd!!! Komen er dan ook posters of ander promotiemateriaal? Want dan moet ik de uitgeverij maar eens contacten. :)

   De zonnige groeten terug uit het Zeeuwse.
   Jessica

   Verwijderen
  2. Goedemiddag Jessica,

   vanuit een broeierig warm Eindhoven :-)
   Contact opnemen met Clavis zal zeker resulteren in promotiemateriaal!!
   Ook wel leuk als ze daar nu al aanvragen voor krijgen: dan weten ze dat de boeken vol enthousiasme tegemoet worden gezien!
   Jessica, ik vind het super dat je je zo inzet: sowieso voor boeken in het algemeen. Volgens mij heb je een superleuke baan en die baan heeft een hele enthousiaste en goeie biebjuf: super!
   Jessica, ik hoor graag van je en je mag me ook mailen op mijn mailadres (zie website www.depoepenpiesprinses.nl of www.adoptieprentenboek.nl) mocht je nog vragen of anderszins dingen willen weten...

   PiMM

   Verwijderen