maandag 16 april 2012

Schrijversfestival Oosterschelderegio 16-27 april 2012


Vandaag (16 april) begint het Schrijversfestival in de Oosterschelderegio en duurt tot 27 april. Op zes scholen komen verschillende schrijvers deze week de klas in om te praten over literatuur. Op initiatief van Bibliotheek Oosterschelde geven schrijvers als Erik van Os, Hans Kuyper, Nanda Roep, Rian Visser, Ben de Raaf, Vivian den Hollander en Rien Broere acte de présence.

Vergroten van leesplezier
Ter voorbereiding is er in de klas een bibliotheekmedewerker langsgekomen met een grote kist boeken en informatie over de auteur. Hierdoor kunnen de leerlingen  gericht vragen stellen. Het doel van het Schrijversfestival is om het leesplezier te vergroten. Aan dit educatieve project nemen ruim 1054 leerlingen deel van basisscholen in de gehele regio.

Lezen is leuk
“Dit is een bijzonder educatief samenwerkingsproject van Bibliotheek Oosterschelde met basisscholen in de regio. Op deze manier stimuleren wij onder andere kinderen die helemaal niks met boeken of lezen hebben. Na het festival zie je vaak dat kinderen omslaan, leerlingen raken enthousiast en ze beseffen dat lezen leuk is. Lezen is niet alleen leuk maar vergroot ook de kennis van taal en helpt kinderen de wereld te ontdekken”, aldus woordvoerster Andjenie Hanoeman van de Bibliotheek Oosterschelde.

Afbeelding

2 opmerkingen:

  1. Vandaag Rian Visser ontmoet! Ze gaf twee leuke lezingen in de bieb van 's Gravenpolder! Kids enthousiast gemaakt, vooral haar eigen app van Timo en het toverboek was erg gaaf op het grote smartbord. http://itunes.apple.com/nl/app/timo-en-het-toverboek/id393851625?mt=8
    Fotootje is te zien op onze facebook!http://www.facebook.com/Bibliotheekoosterschelde?sk=wall/

    BeantwoordenVerwijderen