maandag 23 april 2012

“Mevrouw Stemband” vijfde ambassadeur Bibliotheek Oosterschelde.In het kader van een landelijke opdracht voor bibliotheken heeft 'Mevrouw Stemband' (Annemieke Hoogendijk) ingestemd met een kleine ambassadeursrol voor de Bibliotheek Oosterschelde. Annemieke over voorlezen:  “Taal is rijkdom, want met taal kun je je zegje doen in het leven. Dat is iets wat ik iedere dag weer ervaar, al mijn hele leven lang. En taal ontwikkel je onder andere door te lezen. Om lezen en de liefde voor de taal voor iedereen toegankelijk te maken is de bibliotheek een belangrijk instrument. Daarbij spelen niet alleen boeken een rol, maar uiteraard ook de nieuwe media.”

Dat doet de bieb!
De Bibliotheek Oosterschelde doet mee aan de landelijke campagne 'Dat doet de Bieb'. Hiervoor werken medewerkers van de bibliotheken zes opdrachten uit waarmee ze op een creatieve manier de kwaliteiten van de bibliotheek belichten. Inmiddels is de derde opdracht met mevrouw Stemband voltooid. Die is te vinden op YouTube. Bibliotheken maken de laatste jaren een grote vernieuwingsslag door en willen dit graag aan hun leden en potentiële leden duidelijk maken. Daarom organiseert de branchevereniging deze campagne met in totaal zes opdrachten.

Andere ambassadeurs 
Een aantal bekende Zeeuwen zoals wethouder Jo-Annes de Bat, auteur Rinus Spruit maar ook minder bekende Zeeuwen vertellen wat de bibliotheek voor hen betekent. De quotes zijn terug te vinden op onze website en in de vestigingen. “Regelmatig spreken wij personen en organisaties waar wij als bibliotheek veel mee samenwerken. Als je dan hoort hoe enthousiast men is over de bibliotheek en het bibliotheekwerk dat wij verrichten, dan is dat een mooi compliment. Door deze campagne kunnen bestaande maar ook nieuwe leden zien wat onze schatkamer allemaal te bieden heeft. Kenmerkend is dat meerdere vrienden van de bieb ons als een innovatieve organisatie zien die veel meer te bieden heeft dan een ruimte vol met boeken” aldus woordvoerster Andjenie Hanoeman.

Afbeelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten