vrijdag 9 maart 2012

Op avontuur met BiebjufJessica #3

Met een vakantie tussendoor hierbij weer een nieuwe dosis avonturen van BiebjufJessica:
Laat ik beginnen met het heugelijke nieuws van een geboorte in de bieb! Op een dag in februari – 15 februari om precies te zijn - vloog een grote ooievaar de bieb van ’s Gravenpolder binnen. Aan zijn snavel hing een waanzinnig mooi cadeau.  Nee, geen baby à die komen ergens anders vandaan… Maar wel een doos met een bups aan BoekStartkoffertjes, babyboekjes, speelgoedjes, Nijntjes, Woezel- en Pipjes en zelfs een aankleedkussen. Wat een verrassing!
De BoekStarthoek was geboren.
Om dit te vieren kwam Wethouder Vermue op bezoek om het allereerste BoekStartkoffertje uit te reiken aan BoekStartbaby Nick. Nick had voor dit belangrijke moment nog meer van zijn vriendjes uitgenodigd, dus werd de woensdagochtend één groot babyfeest. 
 
De boekstarthoek

Opvoedboeken naast de hoek

Hebbe! Hebbe! Hebbe!

Wethouder Vermue en BoekstartBaby Nick

  
SSSST! Ik lees!

Na de vakantie stond er voor de bovenbouwers van Schengehof op ’s Heer Arendskerke de intro van het project met de Oscars te wachten. Ook hier gaan we de komende paar weken aan de slag met verfilmde boeken. Op de Zandplaat in Ovezande zijn we hier al een tijd mee bezig. De boeken zijn hier bijna allemaal uit en komende week zijn de eerste paar kinderen aan de beurt voor hun promotiepraatje en reclamestunt.
De groepen 3 en 4 van de Zandplaat en de Schakel zweven nog altijd in een sprookjeswereld. Maar nu hebben zij hun eigen sprookje op papier gezet, wat ze via het Kamishibai-vertelkastje aan de rest van de klas mogen vertellen. Wat een spannende verhalen komen hier naar voren zeg! Van vuurspuwende draken die door een regenwolkfee verslagen worden tot zeemeerminnen die door een gruwelslang opgegeten dreigen te worden. En ze hebben niet eens allemaal een ‘lang en gelukkig’ einde. (à Behalve als je natuurlijk een draak of ander monster bent…)
De bovenbouw van de Schakel is nog steeds in strijd gewikkeld tegen de Bibliotheek met het project 1 tegen Allen. Laatst moesten twee leerlingen van groep 5/6 een boek voorlezen aan de kleuters en in groep 7/8 moesten we pictionary spelen met boektitels. De strijdlust zit er nog goed in!

Opdracht 1 tegen Allen; Maak een cover van een boek na met materialen die je kunt voelen.

Als laatste hebben we de kleutertjes van de Zandplaat die alles willen weten over de bouw, gebouwen en verhuizen omdat hun nieuwe school bijna klaar is en de grote verhuizing voor de deur staat.

De leespunten op ’s Heer Arendskerke, Oudelande en Ovezande gaan nog steeds als een trein. Op ’s Heer Arendskerke hebben we er weer een nieuwe vrijwilligster bij, op Oudelande ligt wekelijks een tafel vol met reserveringen en op Ovezande heb ik van de week een hele Boekstartfamilie in mogen schrijven.

Vrijwilligers leespunt Schengehof


Tot de volgende keer!BiebjufJessica

P.s: Om de boekstarthoek op Heinkenszand niet te vergeten:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten