woensdag 8 februari 2012

Schrijver Gerbrand Bakker in bibliotheek Tholen


Op 14 maart 2012 start de boekenweek. In  bibliotheek Tholen wordt deze speciale week, die duurt van 14 maart tot 24 maart, geopend met een literaire avond. Op deze avond houdt schrijver Gerbrand Bakker een lezing in de bibliotheek.

Gerbrand Bakker studeerde cultureel werk in Leeuwarden, Nederlandse taal- en letterkunde, specialisatie historische taalkunde, aan de Universiteit van Amsterdam, was van 1995 tot 2002 ondertitelvertaler en voltooide in juli 2006 in Alkmaar de opleiding tot vakbekwaam hovenier. Daarnaast is hij schaatsinstructeur en sinds september 2007 vaste columnist bij De Groene Amsterdammer.

In maart 2006 verscheen zijn literaire debuut Boven is het stil. Voor dit boek ontving hij verschillende prijzen. Dit boek wordt binnenkort ook verfilmd door Nanouk Leopold. Eind februari 2012 starten in Zeeland de filmopnames van Boven is het stil. Verder is de schrijver bekend van Ezel, schaap en tureluur, een bundeling dierenteksten van zijn website en columns uit De Groene Amsterdammer, Juni en De OmwegDit boek verscheen in september 2010. Gerbrand Bakker schrijft ook geregeld op zijn webblog.


Deze avond wordt in samenwerking met Stichting Uit op Tholen georganiseerd. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij bibliotheek Tholen en boekhandel Dieleman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten