vrijdag 14 oktober 2011

Nederland Leest/Week van de Mediawijsheid bij Bibliotheek Oosterschelde



Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert is het boek van Nederland Leest 2011. Van vrijdag 21 oktober t/m vrijdag 18 november 2011 krijgen leden deze speciale pocketeditie gratis van de bibliotheek, zolang de voorraad strekt.  Ronald Giphart schreef de Lofrede op die ook is opgenomen in de uitgave. De roman verscheen in 1961 en werd zeer positief ontvangen en gewaardeerd om zijn lichte en ironische verteltrant. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door
de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Wethouder Van Dis downloadt eerste exemplaar
Het boek: Het leven is vurrukkulluk, is ook als e-book beschikbaar. In plaats van de papieren versie, kunt u een download-voucher afhalen bij de bibliotheek. Dit jaar wordt de campagne officieel gestart door wethouder Van Dis in de vestiging Tholen op vrijdag 21 oktober. Om 14.00 uur zal de wethouder als eerste het e-boek:  Het leven is vurrukkulluk downloaden op het digitale schoolboard. Hierna kunnen leden bij verschillende vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde een e-voucher ophalen en het boek als e-book downloaden.

Inloopmiddag mediawijsheid 
In zes vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde worden speciale inloopmiddagen georganiseerd over mediawijsheid. Er zijn demonstraties over e-readers en tablets, apps enz. Natuurlijk is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.  

Twitter en win een Ipod Shuffle 
BiebOschelde’s Twitter volgers hebben 1 maand lang kans op het winnen van een Ipod Shuffle. Van maandag 21 oktober tot en met 18 november 2011, kunnen zij via Twitter deelnemen aan de Twitterwedstrijd: Vat het geschenkboek samen in een tweet. Het geschenkboek: Het leven is vurrukkulluk,  kregen leden tijdens de campagne Nederland Leest kado. Bibliotheek Oosterschelde is actief in het gebruik van Social Media. De Bibliotheek biedt haar klanten de mogelijkheid om servicevragen te stellen en om in dialoog te gaan via Twitter.  Volg het account @BiebOschelde en Twitter je verhaalplot voor 18 november met TAG #hliv en maak kans op een Ipod Shuffle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten