vrijdag 14 september 2012

Week van de Mediawijsheid 2012: Masterclass Bloggen door Ernst-Jan PfauthVan 23 t/m 30 november 2012 vindt voor de derde keer de Week van de Mediawijsheid plaats. In de bibliotheek kan iedereen terecht met eenvoudige en praktische vragen over mediawijsheid en nieuwe media en er worden allerlei activiteiten georganiseerd. De Bibliotheek Oosterschelde, Bibliotheek Vlissingen, Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen en de Zeeuwse Bibliotheek organiseren samen een activiteit voor iedereen die meer wil bereiken met zijn/haar weblog.

Schrijver internet ondernemer en columnist Ernst-Jan Pfauth geeft in de Masterclass zijn visie op de toekomst van de journalistiek en vertelt zijn persoonlijke verhaal over vier jaar bloggen. Hij is ervan overtuigd dat bloggen voor iedereen van nut kan zijn.

Tijdens de Masterclass adviseert hij de deelnemers over alle belangrijke aspecten: het opzetten, de schrijfstijl, marketing en corporate (zakelijk) blogging. Volgens Ernst-Jan kunnen nieuwe media de journalistiek redden. Nu maken bloggers en traditionele journalisten elkaar vooral belachelijk, maar hij pleit voor samenwerking tussen 'amateurs' en de 'dode bomen'.

Als er iemand is die kan vertellen wat er met bloggen allemaal mogelijk is, is het Ernst- Jan Pfauth. Hij is auteur van het boek Sex, blogs & rock-n-roll (Thomas Rap, 2010), mede-oprichter van Brainsley, de site waar experts hun favoriete en belangrijkste links kunnen delen en hij blogt op pfauth.com.

Vier dagen nadat hij op 14 oktober 2006 met bloggen begon, filmde hij een ruzie tussen de toenmalige minister-president Balkenende en Paul Witteman in de studio van P&W. Zijn blog had opeens duizenden bezoekers en won in
2007 een Dutch Bloggie. In januari 2009 stapte hij over naar NRC next, waar hij de nieuwsblog nrcnext.nl oprichtte.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met SCOOP en dankzij een bijdrage van de Provincie Zeeland. Kaarten kunnen worden gereserveerd op de website van de Zeeuwse Bibliotheek.

Organisatie
De Zeeuwse Bibliotheken
Waar
Zeeuwse Bibliotheek Middelburg Kousteensedijk 7
4331JE Middelburg
Toegankelijk voor gehandicapten
Wanneer: 
27 november 2012 van 20:00 tot 22:00 uur
Kosten:
Toegang gratis 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten