dinsdag 11 september 2012

Opening van de eerste Boekenhut van Zeeland op De Moolhoek in Kapelle

Op maandag 3 september is er feest op basisschool de Moolhoek in Kapelle. De eerste Boekenhut van Zeeland wordt geopend. De Boekenhut is ontwikkeld door SCHUNCK* Bibliotheek Heerlen en heeft in 2011 de alfabetiseringsprijs gewonnen. 

De opbrengst van het Rotary Groot Zeeuws Dictee van 14 maart 2012 was dit jaar voor Bibliotheek Oosterschelde. Met een team van 4 collega's schreven we dapper mee, maar uiteindelijk kwam Robert Joosen met slechts 3 fouten als winnaar uit de bus. De avond bracht  € 4000 op en van dit bedrag kon de Boekenhut aangeschaft en ingericht worden. Dank aan het RPCZ die ons als sponsorkandidaat tipte bij de Rotary. 

Op 3 september kwamen de leerlingen en hun juffen van de groepen 3, 4 en 5 bij elkaar om samen met leden van de Rotary en bibliotheek Oosterschelde de opening te verrichten. Ook meneer Bezuijen van de hoofdsponsor Heerema Fabrication Group was van de partij. Met heerlijke cupcakes en een heel speciale Boekenhuttaart werd het feestje helemaal compleet en toen de gedenkplaat van de Rotary Goes-Reimerswaal was opgeplakt kon de Boekenhut in gebruik worden genomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten