donderdag 8 maart 2012

BoekStart in de Kinderopvang op Tholen

Na de eerste getekende samenwerkingsovereenkomst tussen Kibeo en Bibliotheek Oosterschelde volgde op woensdagmorgen 7 maart de tweede officiële ondertekening in de bibliotheek van Sint-Maartensdijk. Het project BoekStart in de Kinderopvang wordt ook uitgerold op het eiland Tholen en wel met 2 organisaties. Toerdeloo kinderopvang en Ria's kinderdagverblijf tekenden beide de samenwerkingsovereenkomst met de bibliotheek. Yuppies een kindercentrum van Toerdeloo en Ria's kinderdagverblijf beide uit Sint-Maartensdijk gaan aan de slag met het project. Van beide organisaties wordt een pedagogisch medewerker geschoold als voorleescoördinator die tijdens de cursus een voorleesplan voor haar locatie gaat schrijven. Na de cursus wordt een leuke voorleeshoek ingericht en wordt de boekencollectie aangevuld. Ook wordt de samenwerking met de bibliotheek verstevigd en wordt er gekeken hoe de ouders bij het project en bij het belang van voorlezen betrokken worden. BoekStart in de Kinderopvang is een onderdeel van het landelijk project Kunst van Lezen.

De overeenkomst werd met beide directeuren ondertekend.
Directeur Toerdeloo Johan Bosters en directeur Bibliotheek Oosterschelde Jannie van Vugt ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst. 

Directeur Ria's kinderdagverblijf Ria Verwijmeren en directeur Bibliotheek Oosterschelde Jannie van bevestigen de samenwerkingsovereenkomst. 

Bibliotheek, kinderopvang en gemeente gezamenlijk op de foto . Ad Kole, beleidmedewerker van de gemeente Tholen was ook aanwezig bij deze speciale ondertekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten