zaterdag 18 februari 2012

Kindertekeningen in Heinkenszand

In december hebben we een tekenwedstrijd uitgeschreven voor kinderen van groep 3 van de basisscholen in Heinkenszand. Alle scholen reageerden enthousiast op onze oproep. De kinderen moesten een tekening maken op een A4 vel met één kleur viltstift, zodat de tekeningen bewerkt konden worden.

De jury heeft niet alleen gekeken wat de mooiste tekeningen waren. Er is ook op gelet of de tekeningen goed bij elkaar pasten en een beetje afwisselend waren van onderwerp. Uit 100 tekeningen zijn er 5 gekozen. Deze hangen nu boven de afdeling "Kids 0 - 8 jaar".Maandagochtend kwamen alle groepen 3 naar de bibliotheek om te kijken wie de winnaars geworden waren. En wat is het leuk om dan je eigen tekening te zien hangen!De winnaars krijgen tijdens de officiële opening op zaterdag 3 maart hun prijs uit handen van wethouder mevrouw Miermans. Alle kinderen kregen een prachtige Bibliotheektas en een uitnodiging om op 3 maart 's middags met Geronimo Stilton op de foto te gaan.Maandag om 2 uur gingen de deuren van de bibliotheek weer open voor onze klanten. We hebben heel veel leuke reacties gekregen van jong ("het ziet er modern uit") tot oud ("het lijkt wel een winkel" en "ik zie zoveel nieuwe boeken!").
De leukste reacties waren misschien wel van de trotse ouders van de kinderen waarvan de tekening nu in de bibliotheek hangt. Die ouders straalden echt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten