maandag 6 februari 2012

Avontuur Biebjuf Jessica #2

Hello world! Hier weer een stukje van over mijn afgelopen twee weken.
Laten we beginnen met de Nationale Voorleesdagen.In zowel de bieb op Heinkenszand als 's Gravenpolder werd hier aandacht aan besteed via een voorleesfeestje. Het boek Mama Kwijt met aansluitend een knutsel.Heinkenszand was eerst aan de beurt. Samen met zo'n tien kindjes beleefden we het spannende en grappige avontuur over hoe het kleine uiltje zijn mama weer probeerde terug te vinden mbv de diertjes uit het bos. Een leuke middag waarbij ik het maar niet ga hebben over die rare radiomeneer die met zijn hamstermicrofoon voor het vertelkastje hing (waardoor we bijna niets konden zien), zijn batterijen niet had opgeladen en dus de helft van het verhaal mistte, en ook nog eens hele moeilijke vragen stelde aan de kindjes die hier uiteraard geen antwoord op wisten. Geen ramp dus dat hij na het missen van zijn bus geen tijd meer had om de boel te monteren en het niet uitgezonden werd...

De activiteit op 's Gravenpolder verliep heel anders. Bij start begonnen we hier met slechts een handjevol kinderen. Waardoor ik besloot om lekker knus op de bank te gaan zitten.
Maar wat bleek? Voorlezen is en blijft voor elke leeftijd leuk, want ook de oudere kinderen kwamen nieuwsgierig meeluisteren en al snel werd de bank omsingeld door een tiental stoere jongens en meiden.

Bibliotheek op School
Op de scholen werken we inmiddels alweer richting de volgende vakantie. Is het niet al net vakantie geweest?? Wat gaat die tijd toch snel!
De kleutertjes hebben bijna alle boeken van de prentenboekentop10 gehad. Vorige week werd ik achterna gezeten door een hard zoemende vlieg die ik maar niet te pakken kreeg... Die vliegensvlugge vlieg was me steeds te snel af! Gelukkig kregen de Tijger, Nijlpaard en Olifant hem ook niet te pakken... Dan ben ik niet de enige die het niet gelukt is.
Deze week was dat gekke uiltje alweer zijn mama kwijt. Gelukkig hadden bijna alle kindjes dit ook al eens meegemaakt. Of eigenlijk dan net andersom... Hun papa's en mama's waren weggelopen! Niet de kinderen. En gelukkig ook niet in een groot bos, maar in de supermarkt of winkels. We zijn toen samen tot de conclusie gekomen dat we in het vervolg in de supermarkt die papa's en mama's heel goed in de gaten moeten houden of zelfs een handje moeten geven... Want voor je het weet zien ze iets leuks en rennen ze er vandoor! Stoute ouders!

De groepen 3 en 4 pluizen nog steeds de wonderen van de magische sprookjesdoos uit. Deze week hadden de juffen en ik alleen wel erg veel pech! En dat kwam door het boek dat er dit keer in zat: De Poep en Piesprinses. Ohnee! Dat boek is natuurlijk helemaaaaaal niet goed voor in de klas. Het staat vol stoute en vieze woordjes als kakken, piesen, drollen, poepjes, scheetjes, en rare woordjes als flubberwurmen en foerliewoepsen.
Maar goed, onder de voorwaarde dat ze echt echt echt niet thuis vertellen wat voor vieze woordjes de biebjuf heeft voorgelezen hebben we dan toch het boekje gelezen. De klassen lagen dubbel van het lachen.

Op De Schakel in Oudelande is de bovenbouw volop te strijd aangegaan in het project 1 tegen Allen. De eerste opdrachten zijn voltooid en boeken worden volop verslonden.
Op De Zandplaat in Ovezande is de bovenbouw nog bezig met de Oscars. Ze zijn nu bezig in het gekozen verfilmde boek en ook de promotiecampagnes om die Oscar te winnen zijn al gestart. Ben benieuwd of we straks een verklede Harry Potter in de klas hebben zitten als reclamestunt. Zou leuk zijn!Boekstart
De grote opening van de laatste Boekstartbibliotheken op Borsele is bijna zover. Dus hoog tijd om de boekstarthoekjes in te richten. Wat is het toch akelig om met andermans spaarpot alle speelgoedwinkels af te gaan op zoek naar babyspulletjes. (NOT!) Nijntje, Winnie de Poe, Woezel en Pip, Dikkie Dik... Wie wordt niet verliefd als je daarmee mag knuffelen? Benieuwd? Kom dan eens langs op de opening: woensdag 15-2 van 10:00 - 12:00. En heb je een baby? Dan krijg je nog een cadeautje ook!
Yes! Toch weer gelukt voor een flinke lap tekst!
Tweewekelijks gaat dit helemaal lukken.

Mijn nieuwe grappige woord: Flubberwurm.
Atty, nog bedankt voor de link naar het Rarewoordenboek!

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk de BoekStart hoek, ziet er heel gezellig uit! Leuk stuk Jessica, je wordt er helemaal vrolijk van tijdens het lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan, Jessica. Wat een plezier spatte weer van je stukje!

  mijn raar woord: negeren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukje en de schrijver van De Poep- en Piesprinses (ik dus:-)) vond het héérlijk om, al lezend, het enthousiasme er van af te zien spatten en het lachen bíjna te kunnen horen!
  Ik zeg: "Joepie-de-Poepie" en veel plezier verder met het lezen van al die mooie, ontroerende, leuke, spannende en bijzondere boeken!!
  Pimm van Hest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Pimm, bedankt voor je reactie. En nog meer bedankt voor dat heerlijke stoute boek van De Poep- en Piesprinses. Echt een fantastisch verhaal! Boekjes over lekker stout zijn zijn al jaren mijn favoriete boekjes, maar deze is met stipt op 1 gesprongen. Ook vanwege de leuke tekeningen en de zinsopbouw die heerlijk in de mond ligt. Ik had mijn collega's het boek al aangeraden.

  De kinderen vonden het uiteraard ook fantastisch. Met name het scheldkwartiertje, de wapperende dekens en de kat op de laatste pagina.
  Helemaal leuk is dan dat een aantal kinderen het boek na de les reserveren in de bieb.

  Dus nogmaals, bedankt!

  Gr. Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen Jessica,

  super om te lezen en dankje voor jóuw enthousiaste reactie & complimenten!!

  Ga lekker door met voorlezen dan zal ik doorgaan met mooie prentenboeken proberen te schrijven!

  PiMM

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige Boekstart-hoek!

  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen