woensdag 25 januari 2012

Workshop Mediawijs en Digislim

Bij het Zeeuws overleg van de MediaCoaches werd er gekeken hoe we gezamenlijk de week van de Mediawijsheid 2011 konden organiseren. Bibliotheek Oosterschelde had in de jaarplanning de week van de Mediawijsheid aan Nederland leest gekoppeld. Achteraf misschien niet zo'n goede keuze gezien alle publiciteit rondom deze speciale week, maar goed daar leer je weer van en zullen we dit jaar anders aanpakken.

Er is bij dit overleg wel besloten om Herm Kisjes en Erno Mijland in te huren voor 2 dagen. Op 23 en 24 november gingen de heren heel Zeeland rond met allerlei workshops/ouderavonden rondom Mediawijsheid en gamen. Ook in ons werkgebied werden 3 scholen bezocht. De Achthoek en De Ichthus in Wolphaartsdijk hadden op 24 november een hele feestelijke dag want ook de eerste paal van de Brede School werd geslagen. Vandaar dat beide groepen 7/8 van de 2 scholen bij elkaar in 1 leslokaal de workshop Mediawijs en Digislim bijwoonden. Door deze verschuiving kon nog 1 school de workshop volgen en dat werd de Stamerius in Wilhelminadorp.

Het verslag van Herm en Erno zelf is te lezen op hun blog Beter Gamen. De speciale symbaloo pagina met tips en sites is te vinden op http://www.symbaloo.com/mix/digislim.

De kinderen waren erg betrokken, het is dan ook echt hun wereld. Bekijk het filmpje om een impressie van de workshop Mediawijs en Digislim te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten