woensdag 28 december 2011

Loket aangepast-lezen


Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Of lukt het lezen niet meer door een visuele beperking of leeshandicap? Dan kan het Loket aangepast-lezen voor u van grote betekenis zijn. 
Bij het Loket kunt u onder andere terecht voor gesproken boeken, brailleboekenkranten en tijdschriften in aangepaste leesvorm. Maar ook maatwerk is mogelijk. Privé informatie kan je om laten zetten naar je eigen leesvorm. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bijsluiter van medicijnen of een recept. Ook reliëfwerk (bv kaarten en plattegrondenbehoort tot de mogelijkheid. Op de site is ook een aparte jeugdpaginaHierop is bv een boekenlijst van brailleboeken geplaatst waarop voorleesboeken staan voor kinderen vanaf 3 en 4 jaar. Mocht u er niet uitkomen, er is op de site een speciale handleidingen online dienstverlening pagina waarop duidelijk uitgelegd wordt welke stappen genomen moeten worden. 
In de bibliotheken van Goes, Zierikzee en Tholen zijn speciale informatiepunten ingericht. Individuele gebruikers en organisaties kunnen terecht voor vragen op het gebied van andere vormen van lezen. Speciale demonstratiematerialen zoals leesloupes, daisyroms en daisyspelers en spel- en boekmaterialen zijn aanwezig. Opgeleid personeel geeft advies en hulp bij het gebruik van apparatuur. De Daisyspeler voor het lezen van ingesproken boeken kan ook geleend worden. 
Voor instellingen, scholen of andere geïnteresseerde organisaties is een instructiekoffer met een toon- en demonstratiecollectie te leen. Op aanvraag komt een bibliotheekmedewerker én een ervaringsdeskundige van “Koninklijke Visio”  op locatie om advies te geven over deze materialen.  Kortom enorm veel mogelijkheden voor mensen/kinderen met een visuele beperking of een leeshandicap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten