zondag 9 oktober 2011

26 oktober: Wii battle FIFA 2011 bij Bibliotheek Oosterschelde


Het is weer zover! Op woensdagmiddag 26 oktober organiseert Bibliotheek Oosterschelde voor de derde keer het online Gametoernooi (FIFA 2011 via Wii online) tussen vier bibliotheken, te weten de vestigingen ’s-Gravenpolder, Kapelle, Heinkenszand en Sint Annaland. Iedere bibliotheek zal worden vertegenwoordigd door maximaal 16 scholieren, die voor deelname benaderd zijn via de zogenaamde Skoolzones van de genoemde bibliotheken.

Jongeren die nog mee willen doen kunnen zich per mail inschrijven: h.ekkenbus@biblioosterschelde.nl (bij de inschrijving naam en leeftijd vermelden). De bibliotheek zorgt voor wat te snoepen en drinken. De uiteindelijke winnaar krijgt een leuke prijs. Het evenement vindt plaats tussen 14.30 en ca. 16.00.

Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat gamen een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze leren resultaatgericht te werken, ze verwerven strategisch inzicht, het bevordert multitasken en het is ook nog eens goed voor de oog-handcoördinatie. Naast het funaspect is er dus duidelijk sprake van educatieve waarde van games.

Bibliotheek Oosterschelde vindt het belangrijk dat de jeugd meekan met ontwikkelingen in de maatschappij. In deze beeldgeoriënteerde maatschappij kunnen games gezien worden als een logische doorontwikkeling van de verschillende manieren waarop informatie verstrekt en educatie vormgegeven wordt.

Foto: Andjenie Hanoeman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten